Fagforbund: Stort trafikselskab fyrer løntunge chauffører - hyrer billig arbejdskraft i stedet

To gange siden nytår har Aarhus Sporveje fyret buschauffører på grund af forhold hos den enkelte medarbejder. (Foto: Foto: Midttrafik)

Aarhus Sporveje siger, at to runder af fyringer er sket på baggrund af konkrete forhold hos den enkelte medarbejder.

FOA Aarhus og Aarhus Sporveje er ikke enige i forbindelse med to fyringsrunder, som er eksekveret siden nytår.

FOA Aarhus mener, at busselskabet, der drives af Midttrafik, som ejes og drives af Region Midtjylland samt de 18 kommuner i regionen, bevidst fyrer løntunge chauffører.

Således blev der 8. januar afskediget otte chauffører, som alle havde mellem 17 og 30 års ansættelse ved selskabet og dermed en løn på omkring 4.000 kroner mere om måneden end en nyansat chauffør, skriver Aarhus Stiftstidende.

- Det er virkelig bekymrende. Aarhus Sporveje afskediger med den ene hånd rutinerede chauffører, som befinder sig på nogle af de højeste løntrin. Med den anden hånd ansættes der nye og billige chauffører uden erfaring, siger Bente Mikkelsen, formand for Teknik- og servicesektoren hos FOA Aarhus, til avisen.

HR- og kvalitetschef Bjarne Larsen fra Aarhus Sporveje siger til Aarhus Stiftstidende, at fyringerne er sket på baggrund af konkrete forhold hos den enkelte medarbejder, og tilføjer:

- Som summen af fravær eller skader på busser. For det andet giver det ingen store besparelser at skille sig af med løntunge chauffører. Det koster nemlig dyrt at ansætte og uddanne nye chauffører til at køre bus.

Han fortæller desuden, at fyringerne har været planlagt siden december.