EU: Danmark med i finansielt samarbejde
I en meddelelse fra bl.a. EU-kommissionens formand José Manuel Barroso bliver bliver Danmark nævnt, som et af de lande, der vil tilslutte sig samarbejde med eurolandene. Foto: AP/Michel Euler / POLFOTO
Danmark har sammen med fem andre lande valgt at tilslutte sig eurolandenes samarbejde - uden om Folketinget, siger EU.

Tidligere i dag brød forhandlingerne om et stærkere samarbejde imellem EU-landene sammen.

Kort efter meddelte den franske præsident Nicolas Sarkozy, at de 17 eurolande nu vil gå solo for at knytte de økonomiske bånd tættere sammen. Men Danmark er åbenbart også med.

I en pressemeddelelse fra EU's præsident Herman Van Rompuy og EU-kommissionens formand José Manuel Barroso bliver Danmark nævnt, som et af de lande, der vil tilslutte sig samarbejde med eurolandene.

"På længere sigt vil, de 17 eurolande og seks andre, Bulgarien, Danmark, Letland, Litauen, Polen og Rumænien indgå en mellemstatslig aftale. Dette finansielle samarbejde, som skal underskrives senest marts 2012, vil etablere nye, stærkere finansielle regler," lyder det i meddelelsen på Det Europæiske Råds hjemmeside.

Ifølge Det Europæiske Råd har stats- og regeringscheferne i Bulgarien, Danmark, Letland, Litauen, Polen og Rumænien har tilkendegivet, at de har til hensigt at tilslutte sig processen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har tidligere i dag sagt, at man ikke har besluttet sig endnu, da det først skal diskuteres i Folketinget.

Derimod har stats- og regeringscheferne i Den Tjekkiske Republik og Sverige valgt at høre deres parlamenter, inden de træffer en afgørelse.