Enighed om fyring af Thyra Frank

Thyra Frank blev udnævnt til ældreminister 28. november 2016. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv))

S, SF, DF og Ældre Sagen er enige om, at der trænger til at ske noget på ældreområdet.

Hvis Thyra Frank (LA) endnu ikke har set, at flaskehalsen peger på hende som den næste minister-udskiftning, så kommer hun formentlig til at se det i nærmeste fremtid.

Nu siger et flertal udenfor regeringen fra og stiller krav om, at der sker noget på ældreområdet.

Thyra Frank skrev historie, da regeringen ved folketingsårets begyndelse i 2017 fremlagde et lovkatalog over de respektive ministres kommende lovforslag.

Ud for Thyra Franks navn var der tomt.

Hun beskyldes af Dansk Folkeparti for blandt andet ikke, at tage hånd om det stigende antal demente og rekruttering af personale til ældreplejen.

S og SF er enig

Også socialdemokraternes ældreordfører Astrid Krag er efter Thyra Frank. Astrid Krag lagde sig onsdag aften i slipstrømmen på Dansk Folkeparti og kritiserede ældreministeren for at sidde kritikken overhørig.

Astrid Krag skrev blandt andet på Facebook: "Vi har brug for løsninger på blandt andet de store rekrutteringsudfordringer. Og det kan ikke vente meget længere" og siger til DR:

- Vi har længe oplevet en minister og en regering, der ikke handler på ældreområdet, medmindre Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti samler et flertal uden om regeringen. Så på den måde har min tålmodighed været opbrugt længe. Så hvis Dansk Folkeparti skulle nå den samme konklusion, vil vi selvfølgelig bakke op om det.

Den opbakning får DF også fra SF, hvor ældreordfører Kirsten Normann Andersen er enig og siger til DR:

- Jeg forstår godt, at Dansk Folkeparti overvejer det. Vi har et område, der ligger fuldstændig underdrejet.

Med stemmer fra både Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF er der flertal for at vælte Thyra Frank.

Mulighed for forbedring

Ældre Sagen er lidt mere afdæmpet, men afviser ikke fyringstruslen. Ældre Sagens vicedirektør Michael Teit Nielsen siger til DR, at det ikke er vigtigt for Ældre Sagen, hvem der er minister:

- Det vigtige er de resultater, regeringen kommer med. Og der kan vi altså godt se muligheder for forbedring, siger Michael Teit Nielsen og tilføjer om Dansk Folkepartis fyringstrussel mod Thyra Frank:

- Vi er i hvert fald enige i, at der skal gøres noget mere på ældreområdet.