Detailgigant tæt på at åbne i Danmark

Topchef Jeff Bezos og Amazon gør tilsyneladende klar til at indtage Norden. (Foto: Leonhard Foeger og Danny Moloshok/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv))

Amazon er tilsyneladende i gang med at rekruttere medarbejdere for at gå ind i Norden.

Den amerikanske internetgigant Amazon vil gå ind i Danmark, Sverige og Finland på en og samme tid, og dermed er de store danske og nordiske spillere på det marked pludselig blevet ganske små.

Det skriver Børsen, som samtidig citerer den svenske avis Dagens Industri for, at tro på en snarlig lancering, som også indeholder et dedikeret nordisk lager med base i Sverige.

Amazon er verdens næstmest værdifulde selskab efter Apple, og har ifølge Børsen udset sig det cirka 27 milliarder kroner store, danske marked for udenlandsk online handel som dets næste bytte.

Dagens Industri har ifølge Børsen snakket med fem forskellige kilder, som alle bekræfter, at Amazon er i fuld sving med at rekruttere medarbejdere i Sverige og planlægger en svensk lancering "inden sommer" med novembers Black Friday som mål.

- Jeg ved at de har søgt bredt efter e-handelskompetencer i Sverige, og at de endda har annonceret for specifikke kompetencer inden for lagerhåndtering ... jeg tror, de kommer til at åbne et svensk lager samtidig, udtaler partner i kapitalfonden Eequity Patrik Helin ifølge Børsen til Dagens Industri.

Amazon har i forvejen distributionscentre i Tyskland og Polen.