Administration 

Det skal du se i december

TV/Streaming
Lars brygmann holder om to børn
Lars Brygmann har en af hovedrollerne i "Equinox", der kommer på Netflix (Foto: (Foto: Netflix))

Her får du inspiration til gode film og serier, som du kan kaste dig over i december. 

Så er det endelig blevet december og tid til hygge, søde sager og til at putte sig med en god film eller serie. Traditionen tro har tv-stationer og streamingtjenester et væld af gode tilbud i denne mørke tid. Avisen.dk har her samlet en række af de mest interessante, nye tilbud, som du kan kaste dig over i december. Vi har med vilje renset listen for de sædvanlige julekalendere og klassiske julefilm, som selvfølgelig hører julen til, men som vi ved, du sagtens selv kan finde frem til.

Du kan blandt andet glæde dig til den længe ventede Ridley Scott-film ”Raised by Wolves” på HBO Nordic med danske Amanda Collin i hovedrollen. Netflix lancerer i december deres anden, danske tv-serie med thrilleren ”Equinox”, mens DR TV har premiere på programmet ”5 år senere”, hvor fem kendte danskere for fem år siden gav forseglede interviews med bud på, hvordan verden ville se ud i 2020/2021. Disney+ spiller ud med den nye Pixarfilm ”Sjæl”, der er værd at se frem til. 

Skuespilleren Mads Mikkelsen lægger aktuelt biograferne ned i både ”Druk” og ”Retfærdighedens Ryttere”, og kan du ikke få nok af ham, kan du i december opleve ham på engelsk, når han spiller hovedrollen i filmen ”Arctic” på Paramount+. 

Få herunder gode bud på de mest interessante nyheder i december. Udover de mange julekalendere, naturligvis. 

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

”EQUINOX” på Netflix

Lars brygmann holder om to børn
Lars Brygmann har en af hovedrollerne i "Equinox", der kommer på Netflix (Foto: Netflix)

Du skal godt nok vente til sidst i december, men d. 30. december smider Netflix deres kun anden danske original-serie i kataloget med verdenspremieren på den overnaturlige thrillerserie ”Equinox”. Serien er på seks episoder og foregår i Danmark med blandt andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten. Serien bygger på podcasten ”Equinox 1985” af Tea Lindeburg og handler om en ung kvinde, Astrid, der er stærkt berørt af sin søsters og søsterens klasses uforklarlige forsvinden tilbage i 1999. Serien springer frem og tilbage mellem nutiden og året 1999, hvor det hele begyndte. 

HVOR: NETFLIX
HVORNÅR: FRA D. 30. DECEMBER

Se traileren her: 

“RAISED BY WOLVES” på HBO NORDIC

kvinde i tætsiddende dragt går i landskab med seks børn
Danske Amanda Collin spiller hovedrollen i "Raised by Wolves" (Foto: HBO Nordic)

Raised by Wolves følger to menneskelignende androider, Mother og Father, som har fået til opgave at opdrage menneskebørn på en mystisk jomfruplanet. Da den voksende koloni af mennesker pludselig er i fare for at blive ødelagt på grund af religiøse forskelle, finder androiderne ud af, at det er en svær opgave at kontrollere menneskers tro. Danske Amanda Collin (Undtagelsen, En frygtelig kvinde) spiller hovedrollen som Mother, og Abubakar Salim (Fortitude, Jamestown) spiller Father. Travis Fimmel (kendt som Ragnar Lothbrok i Vikings) er også på rollelisten. Serien er skabt og skrevet af Aaron Guzikowski (Prisoners), og Ridley Scott har instrueret. 

HVOR: HBO NORDIC
HVORNÅR: D. 16.DECEMBER

Se traileren her: 

”5 ÅR SENERE” PÅ DR TV

Thomas Blachman, Peter Aalbæk, Margrethe Vestager, Stine Bosse og Morten Messerschmidt står ved cafeborde ved havn
Thomas Blachman, Peter Aalbæk, Margrethe Vestager, Stine Bosse og Morten Messerschmidt kom i 2015 med deres bud på, hvordan verden ville se ud i dag. (Foto: DR)

Hvad havde du svaret, hvis du for fem år siden var blevet spurgt om, hvordan verden ville se ud i dag? Det blev Thomas Blachman, Margrethe Vestager, Peter Aalbæk, Morten Messerschmidt og Stine Bosse spurgt om, før begivenheder som corona, #MeToo og Krudttønden. De fem personligheder gav en række interviews om deres syn på dem selv og på tidsånden. Optagelserne blev siden forseglet og gemt. Nu er tiden inde til at åbne tidskapslen. For hvad er der egentlig sket på bare fem år i verdens- og danmarkshistorien, og ikke mindst i de fem kendte danskeres personlige liv? 

HVOR: DR TV
HVORNÅR: FRA D. 6. DECEMBER PÅ DR TV.

”SJÆL” PÅ DISNEY+

billede fra tegnefilm - en mand står på gaden med en taske i hånden
"Sjæl" kan ses på Disney+ fra den 25. december. (Foto: Disney+)

Disney har naturligvis et væld af de klassiske julefilm på platformen i hele december. Men d. 25. december kan man se frem til premieren på den seneste Pixar-kreation, "Sjæl", som introducerer os til Joe Gardner - en musiklærer i skolen, som får sit livs mulighed for at spille på den bedste jazzklub i byen. Men et lille fejltrin fører ham fra New York Citys gader til The Great Before - et fantastifuldt sted, hvor nye sjæle får deres personligheder, særheder og interesser, inden de rejser til Jorden. “Sjæl” vil fra premieren være tilgængelig med både dansk tale og i den originale amerikanske version. 

HVOR: DISNEY+
HVORNÅR: FRA D. 25. DECEMBER

Se traileren her:

”BECK – UDEN FOR ENHVER TVIVL” PÅ C MORE

Så er den anden af de fire nye Beck-film klar på C More. Der bliver gjort et makabert fund i bagagerummet på en bil, og Beck-gruppen havner i en koldblodig morders skudlinje. Men intet er, hvad det giver sig ud for. Gruppen bliver genstand for en stressende intern undersøgelse, og Oskar havner i et svært dilemma. Presset stiger på Beck-gruppen fra alle sider, da medierne får nys om den mislykkede politiindsats og det grusomme fund i bagagerummet. De fire nye Beck-film er en fortsættelse fra, hvor vi sidst forlod Beck-gruppen. Martin Beck (Peter Haber) er nu en højt rangeret chef. Alexandra Beijer (Jennie Silfverhjelm) leder arbejdet i gruppen, og har Steinar (Kristofer Hivju), Oskar Bergman (Måns Nathanaelson), Ayda Cetin (Elmira Arikan) og Jenny Bodén (Anna Asp) ved sin side. 

HVOR: C MORE
HVORNÅR: 4. DECEMBER

Se traileren her:

”WACO” PÅ C MORE

to mænd står i ørkenen og skuler
"Waco" kan ses på C More fra 8. december. (Foto: C More)
 

True crime-serie om den dødbringende belejring af en religiøs sekt i USA. Serien er baseret på en voldsom FBI-aktion i Waco i 1993, der varede 51 dage – og som endte i et flammehav, der sammen med en skudduel med sektens medlemmer endte i 76 døde.  Det er den længste skudduel i USAs historie, der dengang blev fulgt live på CNN. I hovedrollerne ses Michael Shannon og Taylor Kitsch. Waco består af seks episoder med to nye afsnit hver uge.  

HVOR: C MORE
HVORNÅR: FRA D. 8. DECEMBER

Se traileren her:

”SUNDAY - JULESPECIAL” PÅ XEE

smilende mand i julemandskostume
Xee-komedien "Sunday" kommer også i en julespecial. (Foto: Xee)

Xee’s mest sete og streamede, danskproducerede serie er den prisbelønnede, humoristiske "Sunday" - en historie om den godmodige og altid positive kenyaner Sunday, der bliver hentet til FC Fredericia af en panisk cheftræner. Hovedrollen spilles af Melvin Kakooza og i december kommer Sunday - julespecial, hvor Sundays plan om at holde jul i Kenya går i vasken. Han kommer derfor til at opleve en ægte dansk jul for første gang. FC Fredericia afholder deres årlige juleindsamling, og da der udloddes en rejse til den, der samler flest penge ind, øjner Sunday chancen for alligevel at komme hjem til Kenya i juleferien. Men dagen og ikke mindst aftenens julefrokost på den lokale kro udvikler sig noget anderledes, end han havde regnet med.

HVOR: XEE
HVORNÅR: FRA D. 14. DECEMBER 

Se traileren her:

”ARCTIC” PÅ PARAMOUNT+

Arctic er en dramatisk overlevelsesfilm, hvor danske Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som en mand, der efter en flyulykke er strandet alene i Arktis. Her overlever han fra dag til dag, hvor han må lære sig selv at klare sig i det iskolde miljø ved at fange fisk og søge ly i flyvraget med et dagligt håb om at blive reddet. Snart må han dog indse, at han må forlade vraget og selv gå efter hjælp. Her begiver han sig ud på en farefuld færd udi det ukendte og livsfarlige miljø. 

HVOR: PARAMOUNT+
HVORNÅR: FRA 1. DECEMBER

Se traileren her: 

”THE HEAD” PÅ VIAPLAY

to personer i røde jakker omfavner hinanden på Sydpolen
Gyseren "The Head" foregår på Sypolen og har danske Alexandre Willaume på rollelisten (Foto: Viaplay)

Det er vinter på Sydpolen, hvor solen meget snart forsvinder i de næste seks måneder. En mindre gruppe forskere vælger på trods af det ekstreme vejr at blive på den arktiske forskningsbase Polaris IV for at fortsætte deres forskning i klimaforandringerne. Men da det bliver sommer, og officeren Johan Berg (Alexandre Willaume) vender tilbage til forskningsstationen på Sydpolen, er gruppen af forskere enten døde eller forsvundet. En morder er på fri fod. The Head er en gyser med flere internationale stjerner blandt castet som danske Alexandre Willaume (Hidden), Laura Bach (Those who Kill), John Lynch (‘The Terror’), Katharine O’Donnelly (‘Mary Queen of Scots’) og Amelia Hoy (‘Killing Eve’). The Head er i seks episoder, og serien er filmet på Tenerife og Island. 

HVOR: VIAPLAY
HVORNÅR: FRA D. 6. DECEMBER

Se traileren her:

”HVEM DRÆBTE STINE GEISLER?” PÅ D PLAY OG KANAL 5

skilt med navnet teglgård Stræde hænger på husmur
En af Danmarkshistoriens største mordgåder er under lup i "Hvem dræbte Stine Geisler?" (Foto: Discovery Networks)
 

Serien om drabet på Stine Geisler startede godt nok allerede 25. november, men der er nye afsnit i december! Mordet på Stine Geisler er danmarkshistoriens største, uopklarede drabssag med over 4000 afhørte og massiv medieomtale. I 30 år har man forgæves forsøgt at opklare drabet på den 18-årige gymnasieelev. Nu har en tidligere efterforsker, en forfatter og en journalist, der er tæt på sagen, set på sagen igen. De undersøger nye spor, taler med nye øjenvidner og nye mistænkte. Alt sammen for at komme tættere på hvem, der dræbte Stine Geisler. Teamet består af efterforsker Sebastian Richelsen, journalist Jeppe Facius og forfatter Søren Baastrup, der har fået flere nye og lovende tip om, hvem der kan være drabsmanden.  De opsporer og konfronterer både tidligere, nuværende og nye mistænkte. I fællesskab vil teamet undersøge alle løse ender og efterprøve de nye tip, de har fået i håb om, at de kan opklare, hvem der slog Stine Geisler ihjel og hvorfor.

HVOR: D PLAY/KANAL 5
HVORNÅR: FRA 25. NOVEMBER – NYE AFSNIT HVER ONSDAG. 

Christian Kjær og hans kone Susan Astani på vej til bisættelse med mørk tøj og alvorlige miner.
Kendte

Christian Kjær taler ud

om krise på tv

En smartphone i en hånd. Skærmen lyser klart op.
Helt vildt

Microsoft tager patent:

Chat med de DØDE

En dame ligger med en fjernbetjening og en skål popkorn på en seng. Der er popcorn overalt.
Nyheder

Vi låner film

på bibloteket

som aldrig før 

Et IKEA varehus med en helt tom parkeringsplads.
Livsstil

Kunder raser

over IKEA

Anette Støvelbæk og hendes serie-datter i kostumer. De ser meget overraskede ud,
Film og TV

Chok på Badehotellet

Forskellige blodprøveglas står i en speciel holder.
Nyheder

Dansk kræft-gennembrud:

Kan forudse spredning

Portræt af Anna Ingrisch hun kigger skævt ind i kameraet.
Kendte

TV-vært om 17 år

ældre kærlighed:

Rimelig hardcore

Krimi

Dommer får kritik:

Urimelig opførsel

mod buskontrollør

Støjberg og Pape i folketingssalen
Nyheder

Dagens afstemning:

Hvilken blå statsminister

peger du på?

Et Boeing MAX fly i luften
Rejser

737 MAX flyver

igen i Europa

Biler holder i vejsiden med sne overalt
Krimi

Bilister skøjter rundt

på vejene

Et fly i Beijings lufthavn
Corona

Kvinde idømt et års fængsel

for at skjule coronasymptomer

Et rundt knækbrødspakke og nogle knækbrød på en planke
Mad og drikke

IKEA advarer:

Spis ikke vores knækbrød

Inger Støjberg taler i en mikrofon
Nyheder

OVERBLIK:

Støjberg vildledte Folketinget

- fem centrale pointer

En smadret bil
Krimi

Voldsom ulykke:

Fører stak af og efterlod

kvæstede passagerer

En ung scroller på sin iPhone
Livsstil

Derfor skal du blande dig

i din teenagers økonomi

En død hval på en strand
Dyreliv

400 døde gråhvaler

foruroliger forskere

En ung mand tænder en smøg
Sundhed

Stadigt flere unge

skodder smøgerne

En mand kigger på sin smartphone
Krimi

Sådan undgår du hackere

på din smartphone 

Billede af en tom knagerække i en skole.
Nyheder

De yngste elever

kan måske komme

i skole igen

De fire hovedroller og instruktøren Thomas Vinterberg på den røde løber.
Film og TV

”Druk”-holdet

på druk-kursus

En laborant undersøger en prøve
Nyheder

Verden har rundet

100 millioner smittede

Portræt af Morten Ankerdal. Han kigger direkte ind i kameraet.
Kendte

Sådan fejrer tv-værten

sit kobberbryllup

Et butiks vindue med en seddel om at der er midlertidigt lukket
Nyheder

Dårligt nyt:

Ingen genåbning i

starten af februar

En computerskærm slået op på facebook og en hånd med en tændt smartphone i.
Nyheder

Pas på dette nye

svindelnummer

Billie Ellish fotograferet under en koncert med grønt og sort hår.
Kendte

Superstjerne: Slankepiller

fik mig til at tisse i sengen

Vendoverfladen over det stred, "Estonia" sank.
Nyheder

Journalister i retten for

at krænke gravfreden

Frank Hvam, Mia Lyhne og Casper Christensen til premiere på Klovn-film
Film og TV

Klovn vender tilbage

Ilustration af en corona virus. Det er en lyserød cirkel med små lyseblå gevækster på
Nyheder

Kontakttal stiger - britisk

variant er i vækst

stue i lejlighed med sort-hvidt stribet tæppe på gulvet
Helt vildt

Landets dyreste lejlighed

kan smadre rekorden:

32.000.000 kroner 

jørgen flindt under en paraply
Nyheder

Journalist og medieboss

er død 

skuespilleren og modellen Liz Hurley smiler
Kendte

Sønnen var fotograf:

55-årig stjerne

smider tøjet i sneen

politibil med påskriften politi
Krimi

Mor bortførte

9-årig pige 

Venstres Michael Aastrup Jensen taler i folketingssalen
Nyheder

V-ordfører erkender:

Dubai-tur var

også ferie

Mand testes med lyntest med podning i næsen
Nyheder

Nye tal:

Så effektiv

er lyntesten 

mand sover lur på sofa
Sundhed

Derfor kan en 
eftermiddagslur 
være god for dig

Inger Støjberg interviewes af pressen
Nyheder

Presser Støjberg:

Meld nu ud 

donald trump iført rødt slips knytter næven
Nyheder

Giver ikke op:

Trump åbner kontor

i Florida

døde mink på hylder
Nyheder

En typisk minkavler

får udbetalt over

11 millioner

Snedækket landsskab
Nyheder

Nu bliver det rigtig koldt:

Danmark i dybfryseren

Nyheder

Minkaftale på plads:

Kan koste 19 milliarder

Daniel Agger portræt
Kendte

”Falsk” Daniel Agger anholdt

Nyheder

Premierminister træder tilbage

Mikkel Kryger og Kanya Rørbech foran Lykkehjulet
Film og TV

Stor ændring i Lykkehjulet:

Folk bliver rasende

Rudy Giuliani på talerstolen
Nyheder

Trumps advokat:

Sagsøgt for 8 milliarder!

Hospitalsstue med læger
Nyheder

Over 2000 er nu døde med coronavirus i Danmark

Nyheder

EL-borgmester brændte

Løkke-dukke af: 

Undskyld!

billede af Magasins facade
Nyheder

Magasin er solgt
- 12.000 job i fare

billede af voksen flodhest med unge
Dyreliv

Flodheste truer natur

- nu skal de dø

billede af Keira Knightley
Kendte

Superstjerne: Slut med

sexscener med mænd

Trump forlader Air Force One
Nyheder

Trump hånes efter

ankomst til Florida

billede af Jens Rohde
Nyheder

Jens Rohde dropper Radikale Venstre

skærmdump af video
Corona

Se video: 300 festede - bøder for over 130.000 kroner

billede af politibetjent med armene over kors
Nyheder

I denne uge: Her er politiet ude med bødeblokken

billede af Trump og Fauci
Corona

Fauci forsøgte at forklare Trump: "Nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej"

Pelle Peter Jencel og Maria Jencel til DMA uddelingen i efteråret.
Underholdning

DR-værter: Lavede

baby under nedlukning

billede af person som ærgrer sig
Livsstil

Sådan undgår du, at familien slås om arven

billede af Joe Biden
Corona

Biden 
udelukker 
europæere

billedet af Bernie Sanders ved indsættelsesceremonien
Nyheder

Bernies vanter kan sikre millioner til velgørenhed

Portræt af Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine. Bendtner har solbriller på.
Kendte

Bendtner tordner mod

medierne efter indbrud

En politibil i bevægelse.
Krimi

Tyve kørte galt –

med politiet i hælene

billede af Per Zeidler
Krimi

Ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs

Den brændende dukke  med statsministerens hoved på.
Krimi

Dukkeafbrændingen:

Tre anholdt - en på fri fod

Politi med vandkanon mod demonstranter
Nyheder

Corona-udgangsforbud

udløser optøjer 

En dame smiler mens hun rører ved sit lange grå hår
Sundhed

Derfor bliver nogen hurtigere

gråhåret end andre

En vaccine dosis trækkes op i en nål. Glasset holdes af en hånd med en blå plastik handske.
Nyheder

Chok på sygehus:

Ansatte snyder

med vaccinekø

Et fly og en grædende kvinde i lufthavnen
Krimi

Nye undersøgelser:

MH370 blev skudt ned

En amerikansk snigskytte i nogle bjerge skyder
Helt vildt

Snigskytte dræber fem terrorister

med ét skud

Nyheder

Uafklaret Støjberg:

Jeg er stadig venstremand 

Melania og Donald Trump den sidste dag på vej op i et fly
Kendte

Rygter florerer:

Skilsmisse på vej

Underholdning

Danmarks yngste prinsesse 

fylder år

Et poolbord
Krimi

15 unge festede ulovligt 

med poolbord og bar i værksted

En mand bliver testet for corona
Corona

Positivprocent fra lyntest er

under 1 for tiende dag i træk

Politi i lufthavn går med mistænkt
Krimi

Verdens mest eftersøgte narkobaron:

ANHOLDT

Nyheder

Kinesisk minearbejder er reddet efter to uger under jorden

billede af signe lindkvist
Kendte

Signe Lindkvist
er rasende:
"Kæmpeidioter"

billede af Janni Ree
Kendte

Janni Ree i

kovending:

- Undskyld

billede af Lars Løkke Rasmussen
Nyheder

Lars Løkke-parti

kan brage ind

i Folketinget

Nicklas Bendtner
Kendte

Nicklas Bendtner
fanget i Dubai

Anne Louise Hassing ses her sammen med fire kolleger i badehotellet
Kendte

"Badehotellet"-stjerne

springer ud med

liderlig fortælling