Rumsonden "Peregrine" på vej mod Månen har "ingen chance" for at lande blødt.
Det meddeler Astrobotic Technology, der er firmaet bag rumsonden. Det skriver både AFP og Reuters.
Rumsonden blev opsendt mandag. Hurtigt derefter fik den ubemandede rumsonde tekniske problemer med sine solpaneler.
Og senere mandag aften oplevede fartøjet et "kritisk tab af brændstof".
Situationen fik firmaet bag til at gå ud med en melding om, at det næsten var sikkert, at missionen om at lande blødt på Månen ville mislykkedes.
Tirsdag aften er det altså helt sikkert. Der er ingen udsigt til, at den ubemandede rumsonde "Peregrine" vil få en blød landing på Månen.
Rumsonden har 40 timers brændstof tilbage og har været i luften i 32 timer. Det skriver firmaet bag på det sociale medie X, der tidligere hed Twitter.
Her skriver Astrobotic også, at holdet bag rumsonden arbejder på livet løs for at finde måder at forlænge rumsondens driftslevetid.
- Vi er i en stabil driftstilstand, lyder det fra firmaet om status quo.
De mange problemer slider på de ansatte. Mandag blev det meldt ud, at størstedelen af holdet bag havde været vågen og arbejdet "flittigt" i mere end et døgn.
Fartøjet blev opsendt fra Florida i USA mandag om bord på en ny Vulcan-raket. Den er blevet til i et samarbejde mellem de amerikanske virksomheder Boeing og Lockheed Martin, som har fået navnet "United Launch Alliance".
Rumsonden er bygget af Astrobotic Technology for Nasa, og den er en del af forberedelserne til det store Artemis-program. Det har til formål at lande mennesker på Månen næste år.
"Peregrine" var udset til at blive det første amerikanske rumfartøj til at lande på Månen siden den sidste Apollo-mission i 1972.
Missionen er privatdrevet, men Nasa, den amerikanske rumfartsorganisation, er også indover.
Nasa har betalt Astrobotic mere end 100 millioner dollar - 682 millioner kroner - for opgaven.
"Peregrine" vejer cirka 1300 kilo, og den tager en langsom bane til Månen for at spare brændstof. Hvis alt går vel lander "Peregrine" på Månen 23. februar.
/ritzau/