DBU-formand: Bekæmp matchfixing med alle midler

Sport
Matchfixing truer fodboldens troværdig og skal bekæmpes ifølge formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, efter tirsdagens stadfæstelse i Østre Landsret, hvor en 29-årig mand blev dømt. (Arkivfoto). (Foto: Foto: Lars Poulsen/Polfoto)

Matchfixing er den største trussel mod dansk fodbold, lyder det fra DBU efter dom i Østre Landsret.

Der er matchfixing i dansk fodbold, og det bør bekæmpes med alle tænkelige midler.

Sådan lyder reaktionen fra formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, efter at Østre Landsret tirsdag fandt en 29-årig mand skyldig i sagen om et par matchfixede fodboldkampe i 1. division i 2010.

Ifølge DBU's formand er dommen et bevis på, at matchfixing findes i dansk fodbold, og øget information skal være et af midlerne i kampen mod snyderiet.

- Matchfixing er og bliver en af de største trusler mod dansk fodbold, fordi det truer troværdigheden og dermed sjælen i vores sport.

- Det er altafgørende, at fans og spillere kan stole på, at alle spiller fodbold for at vinde - ikke på grund af uetiske handlinger som arrangerede resultater.

- Derfor er det vigtigt med en klar dom - og fuldstændig nultolerance på området, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

Kampene i den konkrete sag involverede Hvidovre, og et par år senere gik manden til politiet og fortalte om, hvordan han sammen med en ven og fire spillere fra Hvidovre havde aftalt, at klubben skulle tabe to kampe.

Manden trak siden sin tilståelse tilbage.

Hos DBU afventer man, om der kommer en selvstændig sag mod de fire øvrige spillere, og først derefter kan det besluttes, om der bliver indledt en disciplinærsag mod de fire spillere i fodboldens disciplinære instanser, skriver DBU.

- Uanset hvad er det afgørende, at vi fortsat bekæmper matchfixing med alle tænkelige midler - og gerne bredt i dansk fodbold.

- Vi er i øjeblikket ved at informere både elite- og breddeklubber om regler og trusler indenfor matchfixing, og det er vigtigt, at vi hele tiden er på vagt. Vi skal sammen bekæmpe matchfixing, siger Jesper Møller.

I 2008 indførte DBU en hotline, hvor man kan rapportere om mistanke om matchfixing. DBU var dermed det første idrætsforbund i verden, der iværksatte dette initiativ.

I 2011 ansatte DBU en sikkerhedschef til at håndtere henvendelser, mens DBU's bestyrelse i flere omgange har skærpet reglerne, så man i dag eksempelvis ikke må spille penge på egne kampe eller kampe i egen række.

/ritzau/