Der bliver snakket i krogene rundt om på de danske arbejdspladser.
47 procent af danskerne har oplevet, at der bliver talt grimt om kolleger, viser en ny undersøgelse fra rådgivnings- og revisionsselskabet Deloitte. Det skriver Finans.dk.
Og danskerne taler i langt højere grad grimt om kolleger end til kolleger.
- Vi er i allerhøjeste grad konfliktsky. Jeg tror, det bygger på en usikkerhed. Vi bliver målt og vejet på arbejdet, og den ene måde at se godt ud, er at gøre sig selv god, den anden er at gøre andre dårlige, siger Kim Domdal, ledelsesekspert hos Deloitte, til Finans.dk.
Især i det offentlige bliver der snakket bag ryggen på kollegerne. 55 procent har oplevet, at der bliver talt dårligt om kolleger, mens hver femte offentligt ansatte har oplevet, at kolleger blev mobbet. Hos fagforeningen FOA, der organiserer offentligt ansatte, kan man godt genkende det billede.
- Vi kan se ud fra vores egne medlemsundersøgelser, at rigtig mange oplever et stigende arbejdspres. Hvis de ansatte er presset i forhold til at nå opgaver, så kan det ende med snak i krogene og sure bemærkninger, siger Charlotte Bregedal, der er arbejdsmiljøkonsulent i FOA, til Finans.dk.
Men også inden for brancherne 'landbrug, skovbrug og fiskeri' og 'produktions-, energi-, og affald' bliver der talt grimt om kollegerne. Det svarer henholdsvis 50 og 49 procent af de ansatte inden for de to brancher.
I den modsatte ende af skalaen finder man medie,- og informationsbranchen. Her har 27 procent oplevet, at der bliver talt grimt om kolleger.