Dansk virksomhed i krise: Fyrer 150 medarbejdere

Den serbiskfødte Silvan Popovic's gazelle-virksomhed Mytrendyphone.dk er løbet ind i problemer. Billedet her er fra 2006, hvor han var helt ny i branchen. (Foto: Foto: Anders Kristensen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Den britisk registrerede danske webshop Mytrendyphone.dk har problemer på grund af Google, siger ejer Silvan Popovic.

Danmarks største netbutik for mobiltilbehør, Mytrendyphone.dk, har fyret omkring halvdelen af sine 300 medarbejdere.

Det skriver Børsen.

Mytrendyphone.dk og ejer og stifter Silvan Popovic er ramt af så voldsomme problemer, at der snart skal frisk kapital til.

- Hvis det fortsætter sådan her, kan vi godt komme i likviditetsproblemer. Det er sgu ikke særligt sjovt i øjeblikket, erkender Silvan Popovic overfor Børsen.

Silvan Popovic er således i modvind efter en række indbringende år, hvor han ifølge Børsen har trukket millioner af kroner ud i udbytte til sig selv.

Til Børsen siger Silvan Popovic, at det er Googles skyld, at Mytrendyphone.dk er i problemer. Han siger at ændringer i søge-gigantens algoritme har sendt hans webshop ned i søgeresultaterne.

Før lå webshoppen nummer et og fik masser af trafik, nu har Mytrendyphone.dk tabt 70 procent af trafikken i Tyskland og Frankrig, siger Silvan Popovic:

- Vi aner ikke, hvad vi skal gøre. Så sent som den 18. juni i år var der endnu en stor opdatering, og der fik vi igen en over nakken. Jeg skal have løst den her gåde.

Mytrendyphone.dk er ifølge Børsen ejet af det britiske selskab MTP Invest Limited. Det er Silvan Popovic som ejer MTP Invest Limited og han siger til Børsen, at han i sin tid blev rådgivet til at åbne i England, "fordi der var nogle skattemæssige fordele".