Dansk sygehus har ansat en patient uden ben: Får vigtig rolle

En tidligere patient er blevet ansat på Aalborg Universitetshospital. (Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

En tidligere patient er blevet ansat på Aalborg Universitetshospital. Hun skal være patienternes forlængede arm i forhold til personalet.

Aalborg Universitetshospital har ansat en tidligere patient, der skal være med til at hjælpe andre patienter under indlæggelse.

Det drejer sig om den 53-årige fleksjobber Anette Ørtoft, der har fået benet amputeret og sidder i kørestol. Det skriver TV 2 Nord.

Anette Ørtoft skal hjælpe med til, at patienter fra samme patientgruppe bliver inddraget bedre, og samtidig skal hun påpege ting, personalet kan gøre bedre.

- Jeg har selv været igennem forløbet, så jeg vil kunne fortælle det positive ved det; at man nok skal komme godt videre. For nogle patienter er det altså nemmere at tale med en anden patient end med en professionel. Det jeg taler med patienten om, bringer jeg desuden med tilbage til styregruppen for forløbet, som består af læger, sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter fra hospitalet, siger Anette Ørtoft til TV 2 Nord.

Benamputerede patienter er ofte sårbare uden en stærk patientforening bag sig. De kan være ældre og multisyge med eksempelvis diabetes og hjerte-lungeproblemer, skriver mediet.

Anette Ørtoft har tidligere arbejdet som børnehaveleder.