Dansk Folkeparti lancerer nyt medie

- Der vil komme en overvægt af historier, hvor DF kommer til orde, men SF vil også komme til orde, siger Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard. (Foto: Foto: Screenshot fra Ditoverblik.dk)

Dansk Folkeparti lancerer nu et nyt medie med et nationalt og borgerligt udgangspunkt.

Tirsdag ser et nyt medie dagens lys.

Det er Dansk Folkeparti, der står bag Ditoverblik.dk, der henvender sig til læsere, der ønsker et nyhedsoverblik med et nationalt og borgerligt udgangspunkt. 

Det skriver MediaWatch.

Dansk Folkeparti mener, at de danske medier underprioriterer eller skævvinkler på historier og temaer, der ligger højt på partiets dagsorden. Og derfor har man valgt selv at søsætte et nyt medie.

Det er Dansk Folkeparti alene, der finansierer Ditoverblik.dk, der også vil blive underlagt Pressenævnet. Pressechef i DF, Søren Søndergaard, ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange penge partiet poster i det nye medie.

Til gengæld vil han gerne slå fast, at den nye chefredaktør på Ditoverblik.dk, Steen Trolle, har frie hænder til at lave et uafhængigt journalistisk produkt, selvom hans løn betales af Dansk Folkeparti.

- Der vil komme en overvægt af historier, hvor DF kommer til orde, men SF vil også komme til orde. Vi tror selvfølgelig på - selv om det er et journalistisk produkt - at argumentet for DF-politikken er stærkere end argumentet imod DF-politikken, siger Søren Søndergaard til MediaWatch.

Steen Trolle er ikke medlem af Dansk Folkeparti og har heller ikke planer om at blive det. Og selvom Ditoverblik.dk vil få en lille styregruppe, hvor blandt andre Søren Søndergaard kommer til at sidde, holder den nye chefredaktør også fast i, at han er journalistisk uafhængig af DF.

- Jeg er afhængig af, at jeg sender en regning til DF, som DF betaler. På den måde kan man sige, at det i sidste ende er DF, som står for sitet. Men vi har lavet en skriftlig aftale om, at det er mig, der redigerer siden, og at det er mig, der har det fulde redaktionelle ansvar. Og det har jeg, indtil enten de eller jeg ikke synes, jeg skal have det længere, siger Steen Trolle til MediaWatch.