Chok: Blev ikke spændt fast på hangglider

Chris Gursky dingler her i hangglideren, som suser hen højt over trætoppene. (Foto: Chris Gursky)

En amerikansk mands tur ud over Schweiz' skønne natur blev lige lovlig spændende.

Man kan sige, at Chris Gursky fik en lidt for spændende oplevelse, som mirakuløst ikke resulterede i hans død, da han på en ferie med konen i 2018 købte en tur ud i det blå som passager/tandem på en hangglider.
 
For instruktøren glemte nemlig at spænde ham fast, som man jo skal, og så fløj stakkels Chris ellers ud over det smukke schweiziske landskab, mens han dinglende og desperat med sin venstre hånd prøvede at holde fast i stangen. Indimellem på videoen kan man også se, at han med sin højre hånd, prøver at tage fat i instruktøren, som jo var spændt fast og selv desperat prøvede at lande hangglideren så hurtigt som muligt.
 
– Da jeg hang deroppe, tænkte jeg, at det var den smukkeste dag at dø på. Solen skinnede, og jeg kunne se trætoppene ovenfra, at de var ved at skifte farve i efteråret. Men så tænkte jeg også, at jeg slet ikke var klar til at forlade denne verden endnu, og mit greb blev endnu mere fast, fortæller Chris Gursky, hvis kone fløj i forvejen og ikke anede noget om mandens chokerende oplevelse lige bagved.
 
– Hernede ligger sør'me et hus....Chris havde dog svært ved at indtage sceneriet, da han kæmpede for sit liv, og instruktøren havde svært ved at styre fartøjet, med den dødvægt dinglende i ubalance ved siden af ham. Foto: Chris Gursky
 
Heldigvis fik instruktøren landet efter kun to minutter – selv om det nok føltes som noget længere for stakkels Chris. Han hoppede af, da de var tæt hen over marken og slap med en brækket hånd og en sprunget sene i sin overarmsmuskel armen på grund af overanstrengelse ved at holde så godt fast. Men alternativet var trods alt værre.
 

Op igen

– Jeg er ikke specielt veltrænet og dyrker ikke noget bodybuilding, men jeg er stædig og har et ret fast greb, så de to ting reddede mig dengang, fortæller Chris Gursky til CNN.
Parret har ikke lyst til at udstille hverken instruktør eller selskabet, som lavede den – tæt på – fatale brøler, og de har heller ikke lagt sag an mod dem.
– Han var en super flink fyr og helt sønderknust bagefter, fortæller Chris, som dog fik gopro-videoen gratis, og da de postede den på YouTube under navnet Swiss Mishap har den siden fået næsten 9,9 mio. visninger.
 
Chris og fru Gail, inden de hoppede op for anden gang i hangglideren, som gik godt denne gang. Foto: Chris Gursky
 
Så skulle man tro, at han var kureret for den slags eventyr en gang for alle, men nej! Sidste år rejste parret tilbage til Schweiz, og her hoppede Chris endnu en gang op på en hangglider samme steds og fløj ud over det smukke landskab. Dog spændt forsvarligt fast denne gang.
 
– Se mig, nu med sikkerhedsbælte... I oktober sidste år kom han langt op og fik en længere og mere udramatisk tur end sidst. Foto: Chris Gursky
 

Se videoen her