Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen, der åbner kongressen i Bella Center, når den største kongres i Danmark nogensinde byder velkommen til førende forskere, læger mm. på verdensplan inden for onkologi. Og når eliten inden for et videnmiljø mødes til kongres, følger erhvervslivet ofte med. Det nyder Danmark nyde godt af i disse dage, hvor Europas største kongres på cancer-området trækker omkring 20.000 deltagere til København til kongressen ESMO - European Society for Medical Oncology.
Flere store internationale medicinalvirksomheder kommer til København i forbindelse med kongressen. De kommer for at deltage i et af de forskellige arrangementer med speed-dating og matchmaking, hvor internationale investorer kan finde sammen med lokale virksomheder.
"Vi afholder et arrangement, hvor 5 store, internationale medicinalvirksomheder kommer for at møde 12 lokale biotech- og medicinalvirksomheder fra Greater Copenhagen-regionen. Det er både en oplagt måde at fremvise regionen som et spændende og innovativt sted for pharma og biotech, og så kommer der forhåbentlig konkrete aftaler ud af det også," siger Claus Lønborg, CEO hos Copenhagen Capacity, der står bag arrangementet i samarbejde med Invest in Skåne.
Det gælder også for Amerikanske Bristol-Myers Squibb, der de seneste to år har lavet aftaler i Danmark for over to milliarder dollars, hvilket gør BMS til en af de allerstørste udenlandske investorer herhjemme.
"Vores mange investeringer i Danmark, og dét at ESMO afholdes i København, betyder, at vi har kunnet arrangere en Partnering Day med Dansk Biotek, hvor vores business development team flyver ind fra New York for at møde en række danske biotekvirksomheder, universiteter og startups med henblik på videre samarbejde omkring forskning, udvikling af lægemidler eller endda opkøb," siger Anders Thelborg, administrerende direktør i Bristol-Myers Squibb Danmark.
Eksport for 100 mia. kr.
Investeringerne, der trækkes til landet i kølvandet på ESMO, vil styrke det danske life science-område, hvor Danmark i forvejen har en stærk position.
"Danmarks samlede eksport inden for life science udgør årligt 100 mia. kr. og er kilde til over 100.000 arbejdspladser i Danmark. Derfor er ESMO-konferencen et udstillingsvindue og en markedsplads, som kan få stor betydning for investeringerne i de danske virksomheder og forskningsmiljøer, der arbejder med kræftforskning," siger Petter Hartman, CEO for den dansk-svenske life science cluster organisation Medicon Valley Alliance.
Stort potentiale hele året
Selvom ESMO med sine omkring 20.000 deltagere fra 130 lande er den største enkeltstående kongres på dansk jord nogensinde, er det langt fra første gang, at internationale kongresser trækker eliten fra internationale viden- og forskningsmiljøer til den danske hovedstad.
"Sammen med vores partnere vinder vi hvert år værtskabet af ca. 60 internationale viden-kongresser til hovedstadsregionen. Og de fleste af kongresserne beskæftiger sig inden for områder, hvor Danmark i forvejen har en styrkeposition, eks. cleantech, greentech, life science og IT, " siger Jonas Wilstrup, underdirektør og kongreschef i Wonderful Copenhagen, og fortsætter.
"Ud over den turismeøkonomisk effekt her og nu af de ca. 20.000 kongresgæsters forbrug i byen, fungerer ESMO, og andre store kongresser, også som platform for salg og profilering for en række virksomheder, der etablerer udstillinger i forbindelse med kongresser henvendt de mange tusinde fagfolk, der deltager. Det handler typisk om at knytte nye relationer og aftaler og styrke tiltrækningen af internationalt talent."
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.