Den amerikanske senator Bernie Sanders' sidste håb om at sikre sig nomineringen som Demokraternes præsidentkandidat har ikke gang på jord, vurderer lektor i amerikanske studier Jørn Brøndal.
En stædig Bernie Sanders har natten til onsdag dansk tid fastholdt, at han bliver i ræset om sit partis nominering som præsidentkandidat, selv om Hillary Clinton har erklæret sig som vinder efter tirsdagens primærvalg.
Men Ifølge Jørn Brøndal er chancen for en sejr til Sanders minimal.
Den 74-åriges Sanders' sidste mulighed for en nominering er, at han kan nå at svinge de 500 superdelegerede, der er valgt af partiapparatet og ikke vælgerne, til sin side.
Det er nemlig først ved Demokraternes partikonvent, der finder sted 25.-28. juli, at en nominering af en kandidat bliver officiel.
Argumentet for, at de superdelegerede skulle skifte hest og i sidste ende stemme på Sanders, er gode meningsmålinger i hans favør.
I den seneste tid har målingerne peget på, at Bernie Sanders faktisk vil have en bedre chance mod republikanernes Donald Trump end Hillary Clinton.
Men Bernie Sanders' problem er, at de superdelegerede repræsenterer partiapparatet og "the establishment" - alt det han har talt imod i sin kampagne.
- Så det, at han vil svinge de superdelegerede, er i mine øjne fuldstændig utroligt.
Faktisk bliver de superdelegerede opfattet som en mulighed for at sikre sig mod de meget venstreorienterede kandidater i partiet, forklarer lektor Jørn Brøndal.
- De superdelegerede blev opfundet tilbage i 1970'erne for at forhindre kandidater som Bernie Sanders i at nå magten, siger han.
Selv om Bernie Sanders altså stadig står rank på talerstolen lidt endnu, så udspilles den fremtidige kamp derfor ikke mellem ham og Hillary Clinton.
- Selv om Bernie Sanders måske bliver ved, er Hillary Clinton for alvor begyndt at fokusere på kampen med Donald Trump, siger Jørn Brøndal.
/ritzau/