Bank-formand: Vi ender som Island

Hvis kunder og investorer bliver ved med at tabe penge, når danske banker krakker, så rammer det vores omdømme.
Hos brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter bimler de røde alarmklokker løs efter krakket i Fjordbank Mors.
Hos brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter bimler de røde alarmklokker løs efter krakket i Fjordbank Mors. Foto: Colourbox

Krakket i Fjordbank Mors kan kaste Danmark ud i en 'bad standing' i finansverdenen.

Hos brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter bimler de røde alarmklokker løs efter krakket i banken, der nu koster hele banksektoren dyrt.

"Staten er ved at bringe Danmark i en situation, hvor vi ender som Island," lyder det nu fra direktør Jan Kondrup ifølge Børsen.

Han retter sin kritik mod bankpakke III, som betyder, at Danmark som det foreløbigt eneste land lader kunder og aktionærer tabe milliarder, når deres banker drejer nøglen om.

Efter Amagerbankens krak i februar er det blevet sværere og dyrere at låne penge for de danske banker. Det skyldes ikke mindst, at internationale kreditvurderingsfirmaer rater Danmark lavere.

"Det får endnu et skud på boven med den måde, Fjordbank Mors er blevet håndteret på. Det kan få lange udsigter, før udlandet igen ser med velvillige øjne på det danske marked," siger Jan Kondrup til Børsen.

Efter Fjordbank Mors' krak i weekenden har indskydere og investorer sammen med staten tabt omkring tre milliarder kroner.

Banken er nu blevet overtaget af statens 'skraldespandsselskab' Finansiel Stabilitet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.