Administration 

Angående 11. september 2001

AppleMark

Millioner af mennesker tror ikke på den officielle forklaring. At det kunne lade sig gøre for et kapret fly at ramme Pentagon. Men hvad skete der så, da verdens mest sikre bygning blev angrebet?

Der er dem, der tror, at der er tale om et missil. Og der er dem, der tror, at der er tale om et fly, som myndighederne bevidst lader passere. Hvad skal man tro?

Så længe, der mangler et klart svar, vil spørgsmålet insistere på at blive hørt. Det er logik for enhver Spørge-Jørgen.

Officielt er det et kapret rutefly af typen Boing 757, der rammer det amerikanske forsvarsministerium i Arlington klokken 9.37 tirsdag den 11. september 2001, præcis 52 minutter efter at World Trade Center i New York bliver ramt af, hvad der helt sikkert er et fly. Det angreb er så rigeligt fotograferet.

Det andet WTC-angreb oplever milliarder af mennesker sågar live på tv. Men det, der rammer Pentagon har verden endnu ikke set en tydelig optagelse af, trods det faktum, at den enorme bygning er beklædt med overvågningskameraer.

Det vil sige,16. maj 2006 bliver den første video fra to af den slags kameraer officielt frigivet af de amerikanske myndigheder. Man ser rigtignok noget i højre side af billedet, en slags hvid sky og en gigantisk ildkugle, men hvad, man rent faktisk ser, er stadig et spørgsmål om tro.

I hvert fald for de såkaldte 9/11-skeptikere. For en stor del af denne kritiske gruppering er objektet et missil. Fordi hullet i muren er for lille til et rutefly. Fordi militæret ikke skyder flyet ned. Fordi de cirka 80 videoer, der definitivt kan bekræfte, hvad der skete, er beslaglagt. Alle de spørgsmål vender vi tilbage til.

Først den officielle forklaring.

Ingen åbenhed

Der er flere konkrete årsager til, at spørgsmålene stadig spøger seks år efter. Der iblandt at de offentligt tilgængelige rapporter slet ikke tager stilling til tvivlernes modargumenter.

USA’s svar på vores havarikommission, kaldet The National Transportation Safety Board (NTSB), konstaterer således i deres officielle redegørelse fra 3. juli 2006, at der er tale om en Boing 757, men skriver desuden:

The Safety Board kan ikke påpege den sandsynlige årsag og har ingen planer om at udgive en rapport eller åbne en offentlig protokol .

Fordi terroristangrebene 11. september 2001 er underlagt FBI.

Den nationale 9/11-kommissionsrapport, et præsident Bush-signeret værk på 585 sider, er offentliggjort 22. juli 2004 og gennemgår i detaljer hele baggrunden for angrebet, herunder Flight 77’s kapring.

Rapporten erkender, at der er begået fejl. Dels peger man på den manglende kommunikation mellem luftfartsstyrelsen FAA (Federal Aviation Administration) og det militære NORAD (North American Aerospace Defence Command), hvis vigtigste opgave er at overvåge og beskytte USA s luftrum via radar og jagerfly.

Kort sagt er FAA ikke forberedt på, at flyet forsvinder fra radaren. Dels tror man, der er tid nok, på trods af snørklede kommandorækker, til at tage de fornødne valg – blandt andet en beslutning om at alarmere militærets jagerfly, så de kan komme på vingerne og følge ruteflyet. Dels tror man, der er tale om en traditionel flykapring, og ikke en guidet selvmordsbombe.

Da man langt om længe får jagerfly sendt af sted, flyver de den forkerte vej og befinder sig pludselig 150 miles væk fra Pentagon, da ulykken indtræffer.

Blandt 9/11-skeptikerne tror man ikke på, at verdens største militære supermagt kan begå så fatale fejl, når to fly allerede har angrebet New York.

Især ikke, når den næste trussel er selveste Det Hvide Hus og Pentagon.

Rygende pistoler

På nettet er der hundredvis af hjemmesider, der gennemgår begivenhederne den 11. september og foreskriver flere alternative scenarier. Synopser, der ofte hviler på den franske journalist Thierry Meyssans enorme researcharbejde i bogen 9/11:The Big Lie .

Franskmanden har tilmed skrevet en særlig bog med titlen Pentagate , hvor han argumenterer for, hvorfor det ikke var en Boing 757, der ramte Pentagon.

For mange medlemmer af 9/11-netværk bliver Meyssan anset for kontroversiel, men ikke desto mindre læner en af de mest nuancerede frontkæmpere, den amerikanske professor David Ray Griffin, sig op ad de franske fortolkninger i sit sandhedssøgende opsamlingsværk Det nye Pearl Harbor .

Griffin arbejder med 40 såkaldte smoking guns . 40 uopklarede spørgsmål om 9/11, og især det, han betegner som Bush-administrationens svigt før, under og efter den skæbnesvangre dag, hvor et ministerium, tre tårne, fire fly og tusinder af mennesker mødte skæbne. Pentagon gemmer på flere rygende pistoler:

• At jagerfly kunne have nået at skyde Flight 77 ned, hvis de var lettet fra den nærmeste base og havde fløjet med fuld kraft den rigtige vej.

• At et kapret fly kan flyve ubemærket gennem amerikansk luftrum i hele 36 minutter.

• At Pentagons missilbatterier automatisk skyder fly ned, der nærmer sig med slukket transponder (flyets identifikation).

• At ingen vragdele fra et fly er synlige på billeder.

• At det er mistænkeligt, at FBI nægter at vise flydelene frem, når bureauet påstår, at de dele, der ikke er brændt op, er samlet på et lager.

• At hullet i Pentagon-muren er for lille til, at et fly kan være fløjet igennem. Over hullet er murværket stadig intakt, hvilket betyder, at flyets enorme hale skulle have dukket sig.

• At når man klokken 9.25 vidste, at et fly var på vej mod Det Hvide Hus, hvorfor evakuerede man så ikke de tusindvis af medarbejdere i Pentagon for en sikkerheds skyld.

• At vidner, der så krydsermissiler med vinger ramme Pentagon, er blevet udelukket.

• At kun få minutter efter angrebet konfiskerede FBI et overvågningsbånd fra en tankstation over for Pentagon.

• At det eneste mobilopkald, der eksisterer fra Flight 77 (og bekræfter en kapring), er fra den i USA velkendte forfatter Barbara Olsen, som var gift med Ted Olsen, som er kammeradvokat ved det amerikanske justitsministerium, og dermed ikke fremstår troværdig som det eneste vidne.

• At det ikke giver mening, at terroristerne gik efter bygningens vestfløj, da den var under renovering og derfor ikke blev brugt af særlig mange mennesker, og da slet ikke topledelsen.

Grønt lys til angreb

Endelig påpeger han, i øvrigt støtte af sammenslutningen Pilots For Thruth , at en terrorist med licens til at flyve et sportsfly, umuligt kunne have foretaget den teknisk svære manøvre, det var at ramme vestfløjen.

Den mand, Hani Hanjour, der af myndighederne er udpeget som pilot, blev i øvrigt anmeldt fem gange til FAA af sin flyskole i Arizona, fordi han var så ringe til at flyve. Hvordan kunne han styre en Boing 757 så uhyre præcist, at end ikke græsplænen foran Pentagon blev pløjet op.

Titlen på David Ray Griffins bog Det nye Pearl Harbor henviser til det, man kalder false flag-operations . At man iscenesætter en fjendtlig handling for at forsvare en krig. Teorien er altså, at den amerikanske stat fik en undskyldning til at gå i krig mod terroren, og dermed Afghanistan og senere Irak. Ligesom dengang, Pearl Harbor-angrebet gav USA grønt lys til at gå ind i Anden Verdenskrig.

Over alt på nettet møder Griffins teorier modstand. Debunkere kalder man den slags folk. Fordi at bunke betyder sludder, og at debunke dermed bliver modsludder. At pille noget ned af en piedestal og eksponere det falske i en myte, med andre ord.

Debunkere er lige så grundige og ihærdige for at sandsynliggøre den officielle forklaring, som skeptikerne er for at modbevise selvsamme, og det er derfor umuligt for almindelige mennesker at gennemskue årsag og virkning. Det bliver altså oftest et spørgsmål om tro.

MIHOP eller LIHOP?

Et eksempel på debunking er, at man på et internetsite hævder, at Pentagon rent faktisk ikke havde de fem ekstremt sofistikerede anti-missilbatterier på taget , som Griffin omtaler. For hvor er beviset for, at et sådant våbensystem fandtes? Det kan 9/11-skeptikerne heller ikke bevise, og dermed ender stillingen uafgjort. Objektivt set.

Begge sider har tusindvis af professorer, militærpersoner, piloter, ingeniører, arkitekter og (ofte pensionerede) CIA-folk bag sig, der fodrer den tiltagende globale skepsis og mod-skepsis.

En krig på ord, afgjort af hvem, der er bedst til den her slags sandsynlighedsregning for viderekomne. Altså, indtil den dag den amerikanske regering fejer argumenter og modargumenter af bordet ved at lægge beviserne åbent frem.

Men behøver de det? For er det overhovedet sandsynligt, at USA s egen regering vil dræbe sine egne borgere og smadre sine flagskibe blot for at få befolkningen med i en krig mod terror?

Eller alternativt: Er det sandsynligt, at regeringen vil lukke øjnene og lade andre gøre jobbet, hvilket kunne være tilfældet, eftersom både CIA og FBI havde advaret mod de eksakte terror-trusler?

To teorier, der har fået hver sin forkortelse. LIHOP (Let It Happen On Purpose – lad det det ske med vilje ) eller MIHOP (Make It Happen On Purpose – få det til at ske med vilje ).

Og kan regeringen i modsat fald bevise, at de ikke gjorde det. At det ikke var et ’inside job’, som skeptikerne siger. Og hvem skal have det sidste ord?

Hvad med general Wesley Clark, demokratisk præsidentkandidat og tidligere øverstkommanderende for NATO? Til tv-stationen ABC har han sagt:

»Vi gjorde aldrig undersøgelsen af 9/11 helt færdig, og på spørgsmålet, hvorvidt administrationen rent faktisk misbrugte de efterretnings-informationer, den havde – så er beviserne helt klare for mig, det har jeg set gennem lang tid.«

Sagt med andre ord. Nogle gange er det ikke et spørgsmål om tro, men et spørgsmål om viden. Den viden, der får dig til at stille spørgsmål.

faktaboks

Kritikken af den officielle forklaring på9/11-angrebene får stadigt flere tilhængere. Også i Danmark voksernetværket af kritikere.

I sidste månedstår en dansk videnskabsmand for første gang frem i Nyhedsavisen for atstille spørgsmålstegn ved kollapset af World Trade Center-tårnene. Isærden mere ukendte Bygning 7, der styrtede sammen i frit fald uden atvære blevet ramt af et fly.

Lektor i kemipå Københavns Universitet mener derfor, at der er stærke indicier for,at alle tre WTC-tårne blev udsat for en såkaldt kontrolleretnedrivning. Hans kritik af den officielle rapport har lige siden skabtheftig debat på avisen.dk

Angrebet på detamerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er også genstand for storundren blandt de såkaldte 9/11-skeptikere. Mange mener, at USA sregering enten tillod det terrorkaprede Flight 77 at ramme dentopsikrede bygning eller selv udførte angrebet med et missil, sløret afflykapringen.

Argumenterne kredser om,at offentligheden stadig ikke har adgang til hverken vragdele ellerbilledmateriale fra Pentagons overvågningskameraer. Desudentilsidesatte luftvåbnet alle standardprocedurer ved ikke at forhindreangrebet.

Mand og kvinde ved guldvæg
Nyheder

Roberto Cavalli er død

Væltet bus med smadret forrude
Krimi

Bus væltet på Sjælland:

Mindst tre kvæstede

Holger Rune på tennisbanen
Sport

Rune taber for anden gang på få timer

Panda spiser bambus
Dyreliv

Se video:

Nu forsøger pandaerne

i Zoo igen at parre sig

Man og kvinde på den røde løber
Kendte

Dansk filmstjerne er blevet mor

Sport

Holger Rune færdig i Monte Carlo

Badegæster på strand
Nyheder

Druknede for øjnene af konen

Mand på pressemøde
Nyheder

Her skal bygges nyt, stort fængsel

Indgang til SuperBrugs
Nyheder

Kvickly og SuperBrugsen overlever

Ozempic i emballage
Nyheder

Novos slankemedicin frikendt

En hånd holder et billede af ægteparret.
Krimi

Politi får kritik for

Ebbe Preisler-sag

Skrabelodder
Nyheder

Garanterer gevinst på

kæmpe skrabelod

Afspærring ved rækkehuset
Krimi

Efter eksplosion:

Politiet venter på

afhøringer

Caroline Wozniacki på banen
Sport

Wozniacki forlader

tennislandsholdet 

Sarah Zobel smiler med hånden bag nakken
Kendte

Zobel sætter

millionvilla

til salg

Ordene "HELP" lavet med palmeblade på en strand.
Helt vildt

Reddet efter en

uge på en øde ø

Nyheder

Hjemsendt forsvarschef

truer med søgsmål 

Sofie Linde i blåstribet jakke
Kendte

Sofie Linde

løjet død

Christian Kjær med armene over kors.
Kendte

Christian Kjær:

Han har fået

50 millioner

Mick Jagger og Ronnie Wood
Nyheder

Dansk kæde slås

med Mick Jagger

Togskinner
Nyheder

Overgravet kabel:

Ingen tog i timevis

Harry og Meghan
Kongelige

Harry og Meghan laver 

to nye Netflix-serier

En hund der går tur
Nyheder

Kølig weekend i vente

Spilleren og hans tolk
Sport

Stjernespillers tolk

stjal 111 millioner

polit og brandfolk i uniformer
Krimi

Eksplosion: Fire børn og

en kvinde i kritisk tilstand

Mand og kvinde
Film og TV

Badehotellet:

Ekstra gave til seerne

blomster på gaden
Krimi

Drab på familiefar

skaber stor vrede

bogreol
Nyheder

Bjarne Reuter topper igen

billede af skilt
Krimi

Giver op: Nu slutter det

portræt mand
Kendte

Jan Hellesøe:

Nu far til fire

portræt mand
Nyheder

Udgiver bog efter sin død

portræt mand
Nyheder

O.J. Simpson er død 

portræt mand
Kendte

Kronprins

Christian som giftekniv

portræt mand
Nyheder

Vil smide minkavlere ud 

portræt kvinde
Nyheder

Fastholder høj rente

tre personer jubler
Nyheder

Fik 600.000 kroner

i Løvens Hule

- nu er de gået konkurs

en Rema-butik
Nyheder

Udvider igen - 
åbner Rema 1000

i dit område?

en mand omgivet af tre kvinder
Kendte

Kandis-Johnny afviste

ikke tilbud om sex

en rottweiler
Krimi

Politiet har fjernet

mishandlede rottweilere

et mudshot
Krimi

Blev sat af foran sygehus med knivstik - nu er han sigtet for røveri

en mand og en soundboks
Nyheder

Soundboks sagsøger
techgigant for tyveri

en reklame for Kims Chips Battle
Nyheder

Kims nægter

at stoppe salg

en kvinde
Kendte

Elvira Pitzner fængslet

i tre dage med

250 andre kvinder

en person ved en computer
Krimi

Politiet henlægger

tre ud af fire

anmeldelser om svindel

mønter
Krimi

Antallet af sager om netbanksvindel er fordoblet på et år

Skærmdump fra Youtube
Helt vildt

YouTube-kanal får investering på 100 millioner dollar

et uheld
Krimi

Campingvogn skaber

kaos på motorvej

kø på en motorvej
Krimi

Nyt uheld - mindst 30 minutters forlænget rejsetid

Thomas Vinterberg og hans gravide kone.
Kendte

Thomas Vinterberg:

Venter barn igen

Susan Astani og Christian Kjær.
Kendte

Christian Kjær

hives i retten

af sin søn

Soldater i en skov
Nyheder

Genopliver

skrottet ordning

Gældsstyrelsen
Nyheder

Gældsstyrelsen

sætter rekord

En hvid bomuldshun på et tæppe.
Nyheder

Flere hittehunde

i problemer

Søren Pape Poulsen og Mette Abildgaard taler sammen i Folketingssalen
Nyheder

Midt i sorgen:

Jeg er gravid

Kongefamilien i Folketinget
Kongelige

Kongefamilien

mister et slot

Retten I aalborg udefra
Krimi

71-årig holdt kvinde

fanget og brændte hende 

Et villa kvarter
Nyheder

Bomber fra 2. verdenskrig

ryster villakvarter

to damer i styrthjelm
Debat

Søren Baastrup: MeToo, Millwall og megadårlig mad

En masse chips tæt på
Nyheder

Kim's reklamer

er dårlig stil

Frede og Mary går
Kongelige

Kongehuset forgyldes med ekstra millioner

en kystby
Rejser

Her er der mest sol til sommer

Krimi

Minister: Bandidos-klubben skal opløses

en å i Danmark
Krimi

Serietyv boede i telt ved Gudenåen

et byskilt på en mur
Livsstil

Her vil vi helst bo

en smuk ung kvinde
Bøger

Ny bog om Danmarks første sexsymbol

politibiler på en motorvej
Krimi

Tragedie: Mor smed sine børn ud på motorvejen

pengesedler
Nyheder

Giver 1,7 mia. kroner tilbage til kunderne

parcelhuse
Nyheder

Højeste antal huse til salg

blæsevejr og en robåd der er ved at synke
Nyheder

DMI: Blæsevejr 

en tumor på en skærm
Sundhed

Kunstig intelligens bliver et tungt våben mod kræft

En sort elbil
Biler

Enhedslisten: Billig leasing af elbiler 

person sidder med mobiltelefon
Krimi

Lærer dømt: Snød

sine elever for 67.000

banegårdscenter set udefra
Krimi

Biograf lukket:

Gæster fik problemer

med vejrtrækningen

mand sidder i retssal
Nyheder

Sønnen dræbte fire i

skoleskyderi:

Forældre skal i fængsel 

tre personer poserer på balkon
Kongelige

Frederik tager en tur

på balkonen 

Nyheder

Sky Nobelpris-modtager

er død 

mikrofon på radio
Nyheder

Fyrer hver fjerde

medarbejder

køretøjer under bro
Krimi

Stor redningsaktion

ved bro 

p-plads ved fort
Krimi

To mænd får 13 års 
fængsel for drab