Administration 

Angående 11. september 2001

AppleMark

Millioner af mennesker tror ikke på den officielle forklaring. At det kunne lade sig gøre for et kapret fly at ramme Pentagon. Men hvad skete der så, da verdens mest sikre bygning blev angrebet?

Der er dem, der tror, at der er tale om et missil. Og der er dem, der tror, at der er tale om et fly, som myndighederne bevidst lader passere. Hvad skal man tro?

Så længe, der mangler et klart svar, vil spørgsmålet insistere på at blive hørt. Det er logik for enhver Spørge-Jørgen.

Officielt er det et kapret rutefly af typen Boing 757, der rammer det amerikanske forsvarsministerium i Arlington klokken 9.37 tirsdag den 11. september 2001, præcis 52 minutter efter at World Trade Center i New York bliver ramt af, hvad der helt sikkert er et fly. Det angreb er så rigeligt fotograferet.

Det andet WTC-angreb oplever milliarder af mennesker sågar live på tv. Men det, der rammer Pentagon har verden endnu ikke set en tydelig optagelse af, trods det faktum, at den enorme bygning er beklædt med overvågningskameraer.

Det vil sige,16. maj 2006 bliver den første video fra to af den slags kameraer officielt frigivet af de amerikanske myndigheder. Man ser rigtignok noget i højre side af billedet, en slags hvid sky og en gigantisk ildkugle, men hvad, man rent faktisk ser, er stadig et spørgsmål om tro.

I hvert fald for de såkaldte 9/11-skeptikere. For en stor del af denne kritiske gruppering er objektet et missil. Fordi hullet i muren er for lille til et rutefly. Fordi militæret ikke skyder flyet ned. Fordi de cirka 80 videoer, der definitivt kan bekræfte, hvad der skete, er beslaglagt. Alle de spørgsmål vender vi tilbage til.

Først den officielle forklaring.

Ingen åbenhed

Der er flere konkrete årsager til, at spørgsmålene stadig spøger seks år efter. Der iblandt at de offentligt tilgængelige rapporter slet ikke tager stilling til tvivlernes modargumenter.

USA’s svar på vores havarikommission, kaldet The National Transportation Safety Board (NTSB), konstaterer således i deres officielle redegørelse fra 3. juli 2006, at der er tale om en Boing 757, men skriver desuden:

The Safety Board kan ikke påpege den sandsynlige årsag og har ingen planer om at udgive en rapport eller åbne en offentlig protokol .

Fordi terroristangrebene 11. september 2001 er underlagt FBI.

Den nationale 9/11-kommissionsrapport, et præsident Bush-signeret værk på 585 sider, er offentliggjort 22. juli 2004 og gennemgår i detaljer hele baggrunden for angrebet, herunder Flight 77’s kapring.

Rapporten erkender, at der er begået fejl. Dels peger man på den manglende kommunikation mellem luftfartsstyrelsen FAA (Federal Aviation Administration) og det militære NORAD (North American Aerospace Defence Command), hvis vigtigste opgave er at overvåge og beskytte USA s luftrum via radar og jagerfly.

Kort sagt er FAA ikke forberedt på, at flyet forsvinder fra radaren. Dels tror man, der er tid nok, på trods af snørklede kommandorækker, til at tage de fornødne valg – blandt andet en beslutning om at alarmere militærets jagerfly, så de kan komme på vingerne og følge ruteflyet. Dels tror man, der er tale om en traditionel flykapring, og ikke en guidet selvmordsbombe.

Da man langt om længe får jagerfly sendt af sted, flyver de den forkerte vej og befinder sig pludselig 150 miles væk fra Pentagon, da ulykken indtræffer.

Blandt 9/11-skeptikerne tror man ikke på, at verdens største militære supermagt kan begå så fatale fejl, når to fly allerede har angrebet New York.

Især ikke, når den næste trussel er selveste Det Hvide Hus og Pentagon.

Rygende pistoler

På nettet er der hundredvis af hjemmesider, der gennemgår begivenhederne den 11. september og foreskriver flere alternative scenarier. Synopser, der ofte hviler på den franske journalist Thierry Meyssans enorme researcharbejde i bogen 9/11:The Big Lie .

Franskmanden har tilmed skrevet en særlig bog med titlen Pentagate , hvor han argumenterer for, hvorfor det ikke var en Boing 757, der ramte Pentagon.

For mange medlemmer af 9/11-netværk bliver Meyssan anset for kontroversiel, men ikke desto mindre læner en af de mest nuancerede frontkæmpere, den amerikanske professor David Ray Griffin, sig op ad de franske fortolkninger i sit sandhedssøgende opsamlingsværk Det nye Pearl Harbor .

Griffin arbejder med 40 såkaldte smoking guns . 40 uopklarede spørgsmål om 9/11, og især det, han betegner som Bush-administrationens svigt før, under og efter den skæbnesvangre dag, hvor et ministerium, tre tårne, fire fly og tusinder af mennesker mødte skæbne. Pentagon gemmer på flere rygende pistoler:

• At jagerfly kunne have nået at skyde Flight 77 ned, hvis de var lettet fra den nærmeste base og havde fløjet med fuld kraft den rigtige vej.

• At et kapret fly kan flyve ubemærket gennem amerikansk luftrum i hele 36 minutter.

• At Pentagons missilbatterier automatisk skyder fly ned, der nærmer sig med slukket transponder (flyets identifikation).

• At ingen vragdele fra et fly er synlige på billeder.

• At det er mistænkeligt, at FBI nægter at vise flydelene frem, når bureauet påstår, at de dele, der ikke er brændt op, er samlet på et lager.

• At hullet i Pentagon-muren er for lille til, at et fly kan være fløjet igennem. Over hullet er murværket stadig intakt, hvilket betyder, at flyets enorme hale skulle have dukket sig.

• At når man klokken 9.25 vidste, at et fly var på vej mod Det Hvide Hus, hvorfor evakuerede man så ikke de tusindvis af medarbejdere i Pentagon for en sikkerheds skyld.

• At vidner, der så krydsermissiler med vinger ramme Pentagon, er blevet udelukket.

• At kun få minutter efter angrebet konfiskerede FBI et overvågningsbånd fra en tankstation over for Pentagon.

• At det eneste mobilopkald, der eksisterer fra Flight 77 (og bekræfter en kapring), er fra den i USA velkendte forfatter Barbara Olsen, som var gift med Ted Olsen, som er kammeradvokat ved det amerikanske justitsministerium, og dermed ikke fremstår troværdig som det eneste vidne.

• At det ikke giver mening, at terroristerne gik efter bygningens vestfløj, da den var under renovering og derfor ikke blev brugt af særlig mange mennesker, og da slet ikke topledelsen.

Grønt lys til angreb

Endelig påpeger han, i øvrigt støtte af sammenslutningen Pilots For Thruth , at en terrorist med licens til at flyve et sportsfly, umuligt kunne have foretaget den teknisk svære manøvre, det var at ramme vestfløjen.

Den mand, Hani Hanjour, der af myndighederne er udpeget som pilot, blev i øvrigt anmeldt fem gange til FAA af sin flyskole i Arizona, fordi han var så ringe til at flyve. Hvordan kunne han styre en Boing 757 så uhyre præcist, at end ikke græsplænen foran Pentagon blev pløjet op.

Titlen på David Ray Griffins bog Det nye Pearl Harbor henviser til det, man kalder false flag-operations . At man iscenesætter en fjendtlig handling for at forsvare en krig. Teorien er altså, at den amerikanske stat fik en undskyldning til at gå i krig mod terroren, og dermed Afghanistan og senere Irak. Ligesom dengang, Pearl Harbor-angrebet gav USA grønt lys til at gå ind i Anden Verdenskrig.

Over alt på nettet møder Griffins teorier modstand. Debunkere kalder man den slags folk. Fordi at bunke betyder sludder, og at debunke dermed bliver modsludder. At pille noget ned af en piedestal og eksponere det falske i en myte, med andre ord.

Debunkere er lige så grundige og ihærdige for at sandsynliggøre den officielle forklaring, som skeptikerne er for at modbevise selvsamme, og det er derfor umuligt for almindelige mennesker at gennemskue årsag og virkning. Det bliver altså oftest et spørgsmål om tro.

MIHOP eller LIHOP?

Et eksempel på debunking er, at man på et internetsite hævder, at Pentagon rent faktisk ikke havde de fem ekstremt sofistikerede anti-missilbatterier på taget , som Griffin omtaler. For hvor er beviset for, at et sådant våbensystem fandtes? Det kan 9/11-skeptikerne heller ikke bevise, og dermed ender stillingen uafgjort. Objektivt set.

Begge sider har tusindvis af professorer, militærpersoner, piloter, ingeniører, arkitekter og (ofte pensionerede) CIA-folk bag sig, der fodrer den tiltagende globale skepsis og mod-skepsis.

En krig på ord, afgjort af hvem, der er bedst til den her slags sandsynlighedsregning for viderekomne. Altså, indtil den dag den amerikanske regering fejer argumenter og modargumenter af bordet ved at lægge beviserne åbent frem.

Men behøver de det? For er det overhovedet sandsynligt, at USA s egen regering vil dræbe sine egne borgere og smadre sine flagskibe blot for at få befolkningen med i en krig mod terror?

Eller alternativt: Er det sandsynligt, at regeringen vil lukke øjnene og lade andre gøre jobbet, hvilket kunne være tilfældet, eftersom både CIA og FBI havde advaret mod de eksakte terror-trusler?

To teorier, der har fået hver sin forkortelse. LIHOP (Let It Happen On Purpose – lad det det ske med vilje ) eller MIHOP (Make It Happen On Purpose – få det til at ske med vilje ).

Og kan regeringen i modsat fald bevise, at de ikke gjorde det. At det ikke var et ’inside job’, som skeptikerne siger. Og hvem skal have det sidste ord?

Hvad med general Wesley Clark, demokratisk præsidentkandidat og tidligere øverstkommanderende for NATO? Til tv-stationen ABC har han sagt:

»Vi gjorde aldrig undersøgelsen af 9/11 helt færdig, og på spørgsmålet, hvorvidt administrationen rent faktisk misbrugte de efterretnings-informationer, den havde – så er beviserne helt klare for mig, det har jeg set gennem lang tid.«

Sagt med andre ord. Nogle gange er det ikke et spørgsmål om tro, men et spørgsmål om viden. Den viden, der får dig til at stille spørgsmål.

faktaboks

Kritikken af den officielle forklaring på9/11-angrebene får stadigt flere tilhængere. Også i Danmark voksernetværket af kritikere.

I sidste månedstår en dansk videnskabsmand for første gang frem i Nyhedsavisen for atstille spørgsmålstegn ved kollapset af World Trade Center-tårnene. Isærden mere ukendte Bygning 7, der styrtede sammen i frit fald uden atvære blevet ramt af et fly.

Lektor i kemipå Københavns Universitet mener derfor, at der er stærke indicier for,at alle tre WTC-tårne blev udsat for en såkaldt kontrolleretnedrivning. Hans kritik af den officielle rapport har lige siden skabtheftig debat på avisen.dk

Angrebet på detamerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er også genstand for storundren blandt de såkaldte 9/11-skeptikere. Mange mener, at USA sregering enten tillod det terrorkaprede Flight 77 at ramme dentopsikrede bygning eller selv udførte angrebet med et missil, sløret afflykapringen.

Argumenterne kredser om,at offentligheden stadig ikke har adgang til hverken vragdele ellerbilledmateriale fra Pentagons overvågningskameraer. Desudentilsidesatte luftvåbnet alle standardprocedurer ved ikke at forhindreangrebet.

J.K. Rowling
Kendte

Dødstrussel mod Harry Potters mor

betonklods i gade
Krimi

Sigtet for terrorforsøg i Aarhus

Personer på balkon
Krimi

Efter familiestrid:

11 personer dræbt

en radiator
Nyheder

Rekord:
Dobbelt op for gaskunder

en hund
Krimi

Hundeejer efterlyses:
Er det en tysker?

skinker hænger
Helt vildt

Stjal skinker for
millioner
- nu er han dømt

kvinde kigger ind i kameraet
Kendte

Revy-konkurs rammer Kirsten Siggaard

oversigt over festivalplads
Nyheder

En død og 17
kvæstede i scenekollaps

mand smiler
Film og TV

Christian Degn:
- Det sker virkelig
sjældent på tv

Nyheder

Voldsom fiskedød rammer stor europæisk flod

mark i brand
Krimi

Her er der
ekstrem høj brandfare

Olivia newton john
Kendte

Olivia Newton-John:

Hyldes af ABBA

unge i dyrehaven
Krimi

Teenager udsat for seksuelt overgreb ved puttefest

sikkerhedsfolk omkring person
Nyheder

Salman Rushdie lagt i respirator - mister et øje

Nyheder

Avis: Fandt hemmelige dokumenter hos Trump

 Anne Heche
Film og TV

Nu er hun død

Brand i mejetærsker
Nyheder

DØGNRAPPORTEN:

Brande, biluheld og DM i luftballon

Nyheder

Øjenvidne: Rushdie blev stukket flere gange

Laila Friis-Salling og Mads Madsen
Kendte

Vild med dans: Smukt bryllup

lottokupon
Nyheder

Lotto-millionærer giver pengene væk

Nyheder

Salman Rushdie:

Overfaldet i New York

Nyheder

Justitsminister:

Vil stoppe fodboldhooligans

tørre områder i England
Nyheder

Voldsomt:

England ramt af tørke

pride
Nyheder

LGBT-forening dropper årets Pride

mand taler
Nyheder

Større ældrecheck på vej

båd i flammer
Helt vildt

Spritny superyacht 
i flammer

En lille bil lades op
Biler

Manglende viden kan få danskerne til at klodse bremsen på elbiler

skilt foran retten i aaborg
Krimi

Makabert drab:

Fik indsprøjtninger

med WC-rens 

kvinde smiler til premiere
Kendte

Olivia Newton-John:

Begraves på statens

regning

biler på motorvej
Nyheder

Danskerne letter foden

fra speederen 

villa set udefra
Kendte

Mads Pedersen

sælger villaen

bål i tusmørke
Nyheder

Høj brandfare:

Pas på med bål

og grill

kvinde poserer ved prisuddeling
Kendte

Anne Heches familie:

Hun overlever ikke 

folk i gang med at udgrave jord
Dyreliv

Finder ny

dinosaurart 

mand ligger og soler sig
Nyheder

Hedebølge på vej

i weekenden

politi til stede foran hus om natten
Nyheder

Ledte efter dokumenter

om atomvåben hos Trump

et brudepar på en trappe
Livsstil

Udskudte vielser giver travlhed på rådhuset

En brandbil slukker en markbrand
Nyheder

Døgnrapport:

Markbrande, skyderier og to cykelulykker

En helikopter og en redningsbåd
Krimi

Mange hårdt kvæstede efter alvorlig ulykke i Legoland

En ældre mand med solbriller
Kendte

Thorkild Thyrring lammet og på plejehjem

Mette Frederiksen går på en gang
Nyheder

Ti kritiserede embedsmænd fra minksag arbejder videre

En jæger i en sø med gevær
Krimi

Jæger skød sin ven:

Slipper for fængsel

et fly lander meget lavt
Helt vildt

Vild video:

Fly vanvittigt tæt på turister

en rutsjebane
Krimi

Ni kvæstet i tysk Legoland

kvinde i stribet skjorte poserer
Kendte

Sofie Linde om exit:

Det bliver bittersødt 

kvinde poserer
Nyheder

DF'er siger

nej til Støjberg

to vielsesringe på et bord
Film og TV

Gift ved første blik:

Her er de 10 nye

deltagere

fodbold halstørklæde
Krimi

Trøjesagen:

Brøndbyfan fængslet 

fly letter
Rejser

Slut med billige

flybilletter 

røg fra brand i bygning
Krimi

Brand i lagerbygning:

Luk alle døre og

vinduer

kvinde sidder foran skærm
Sundhed

Tilbage ved skærmen?

Sådan undgår du

trætte øjne

fodboldfans
Krimi

Brøndbybølle sigtet

for tre trøjerøverier

i S-tog 

fly nødlander på motorvej
Helt vildt

Fly nødlander på

befærdet motorvej

Mette Frederiksen taler på pressemøde
Nyheder

Minksagen: Vil have

svar fra Mette F. 

ambulancer på motorvej
Krimi

Voldsomt uheld

skaber kø 

mand taler fra talerstol
Nyheder

Kim Jong-un om

få coronadødsfald:

Et uhørt mirakel

brandfolk i aktion
Krimi

Døgnrapport:
Snarrådig landmand, hurtig indsats og kø-kaos

kvinde kigger ind i kameraet
Krimi

Vild udvikling i den
uløste Hagen-sag

mekaniker står bøjet over bilmotor
Biler

Derfor er det blevet meget dyrere at reparere bilen

tre mænd viser trofæer
Kendte

Hitmager er død

pizza skæres ud
Nyheder

Verdens største pizzakæde presset ud

en lottokupon
Nyheder

Nybagt millionær:
Familien skal på

den helt store tur

Dansere på et dansegulv
Film og TV

Vild med dans
varsler store ændringer

En mand snører sit snørebånd
Kendte

Simon Kvamm

ny dommer

i X Factor

en hval på en lastbil
Dyreliv

Nu er hvalen fra Seinen død 

kvinder tager selfie
Nyheder

Venstre-profil

overrasker

- stiller ikke op

politikere i debat
Nyheder

Omstridt EU-parlamentariker melder sig ud

en gal Brøndby-tilhænger
Sport

Brøndby-fans: Ballademagere ødelægger det for os andre

Politiet med en hund ved en vej
Krimi

Person død i udbrændt bil

en smilende ældre mand
Nyheder

Varmechecken er kommet

Et par sidder hengivent udenfor
Kendte

Olivia Newton-Johns sidste dage: Kunne ikke gå

mønter på et bord
Nyheder

Inflationen går amok

tulipaner i en vase
Livsstil

Forlæng blomsternes levetid: Vask dine potter og vaser 

En mark med skrot og affald
Nyheder

Biler og skrot flyder: Frygt for forurening på Samsø

En mand i hvid skjorte
Nyheder

Messerschmidt:

Klart man ikke vil stemme på parti i intern strid

En hval i et net
Nyheder

Kran løfter hval op af Seinen 

en grædende mand ved en grav
Krimi

Mistænkt seriemorder for drab på muslimer anholdt

røgalarm i loftet
Nyheder

Det gør brandeksperterne

altid og aldrig derhjemme

Lenny Pihl sammen med en blondine på den røde løber
Kendte

Reality-stjerne i

kæmpe brandert:

Stak af fra politiet

Et flag fra 7-Eleven
Nyheder

Efter angreb: 7-Eleven

har åbnet hver tiende butik