Ny Toulouse-mand tager gidsler

Gidseltageren hævder at have tilknytning til al-Qaeda, ligesom den 24-årige massemorder Mohamed Merah, der tidligere i år dræbte syv mennesker i netop Toulouse. (Foto: Foto: Colourbox)

Bevæbnet mand i Toulouse har taget op til fire gidsler i en bank og kræver at forhandle med politiet.

En bevæbnet mand, der siger, at han tilhører al-Qaeda, har taget adskillige gidsler i en bank i den sydvestlige franske by Toulouse. Det siger kilder i politiet til Reuters.

Manden har øjensynligt taget fire personer som gidsler i en filial af banken CIC. Han affyrede et skud efter et forsøg på bakrøveri, der øjensynligt gik galt. Bankens direktør siges at være blandt gidslerne.

Kilderne siger, at manden har affyret et skud. Han har krævet at føre forhandlinger med politiets specialstyrke, som er på vej til stedet.

En politistyrker har afspærret hele området omkring banken. Myndighederne har ikke kommenteret mandens påstand om, at han er medlem af al-Qaeda.

I marts skød en mand, der var tilhænger af al-Qaeda, tre soldater, en rabbiner og tre jødiske børn i Toulouse.

Manden, den 23-årige Mohammed Merah, blev senere skudt og dræbt, efter at en stor politistyrke i 32 timer havde belejret hans hjem, der ligger i samme område som CIC afdelingen.

Det franske indenrigsministerium har ikke kommenteret gidseltagningen i Toulouse.

/ritzau/Reuters