Ritzau køber Nyhedsbureauet Newspaq

Anbefalet

Krigen på nyhedsområdet tager en ny drejning.

Landets store nyhedsbureau, Ritzaus Bureau, køber med øjeblikkelig virkning Nyhedsbureauet Newspaq, der er ejet af A-pressen.

"Vi har gennem længere tid arbejdet med nyudviklingen af strategien af Newspaq, hvor vi har haft mange forskellige overvejelser. Vi har til slut måttet konstatere, at uanset hvilke overvejelser vi har haft, ville det ikke være muligt at drive Newspaq videre på et fornuftigt økonomisk grundlag. Derfor mener vi, at den bedste fremtidige mulighed for Newspaq er et parløb med Ritzau," siger adm. direktør Bjarne Salomonsen, A-Pressen, i en pressemeddelelse.

Det er planen, at Newspaq, der leverer nyheder til Avisen.dk, fortsætter som selvstændig virksomhed med fokus på specialområder som underholdning, arbejdsliv og ikke mindst radionyheder til lokalradioer.

Styrkerne skal dyrkes

Medarbejderne på Newspaq er netop nu til møde med direktør og chefredaktør i Ritzaus Bureau, Lars Vesterløkke.

"Newspaq og Ritzaus Bureau har hver for sig nogle styrker, som vi ønsker at forbedre yderligere. Det er vores ambition at levere Danmarks bedste services til medier og virksomheder, der kommunikerer med omverdenen. Det glæder vi os til at kunne gøre endnu bedre i et tæt samarbejde," siger Lars Vesterløkke, adm. direktør og chefredaktør i Ritzaus Bureau.

Overtagelsen afslutter den mere end et år gamle sag om misbrug af Ritzaus journalistiske indhold, som Newspaq har erkendt.

Købet får ingen betydning for Avisen.dk, som A-pressen ejer sammen med Freeway, der blandt andet står bag dating.dk.

Tre medarbejdere på Newspaq bliver i forbindelse med salget fritstillet, mens to ikke får deres vikariat forlænget.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd