15-årige Alberte og Camilla blev tilbudt MDMA på Instagram

Krimi
(Foto: Foto: Simon Læssø / Carina Heckscher / Ritzau Scanpix )

- Ved du hvad MDMA er og har du prøvet det før?

Det spørgsmål fik 15-årige Alberte Maack ud af det blå på Instagram, da hun var på vej hjem fra skole. Spørgsmålet kom i en besked fra en ung kvinde, som Alberte ikke kendte. Alberte svarede, at hun ikke vidste, hvad MDMA var.

- Det er en slags 'drug' i guess. Kunne du tænke dig at prøve det en dag måske?, lød næste besked, der blev efterfulgt af en længere beskrivelse af, hvordan det er at tage MDMA.

Alberte svarede nej. Kort tid efter slettede den fremmede kvinde samtalen.

- Jeg tænkte, at det var mærkeligt, at hun skrev til mig, siger Alberte fra Vejle til TV SYD.

Kvinden skrev også til Albertes klassekammerat Camilla Franzen. Samme indgangsspørgsmål. Samme lange beskrivelse af kroppens reaktion på MDMA, da Camilla svarede, at hun ikke vidste, hvad MDMA var.

- Jeg kunne mærke, at det bare var for mærkeligt. Så jeg skrev nej tak til hende og slettede samtalen, fortæller Camilla, der også er 15 år.

Begge piger synes, at det er for galt, at de blev kontaktet på den måde.

- Hun skriver til mindreårige. Det er gået for vidt, når man ikke kan være på Instagram i fred, siger Alberte til TV SYD.

- Det er tankevækkende, at nogen kan finde på at kontakte os og skrive om det her, siger Camilla.

Da pigerne fik beskeden, sagde de det ikke til nogen. Men de seneste dages store fokus på MDMA har sat tankerne i gang hos Camilla og Alberte. Tidligere på ugen døde en ung mand fra Sjælland efter at have taget MDMA og lørdag blev to piger indlagt i Esbjerg med mistanke om MDMA-forgiftning.

-Jeg har talt med min mor om det, og vi har talt om, hvad det er for et stof og hvad jeg skal gøre, hvis jeg bliver kontaktet igen, siger Camilla til TV SYD.