Kørselstjenesten Uber er snart fortid i Danmark.
18. april vil man således ikke længere kunne bestille kørsel via selskabets app.
Det fortæller selskabets talsmand, Kristian Agerbo, på et pressemøde i København.
Årsagen er den kommende taxalovgivning, der gør det vanskeligt at drive tjenesten videre i sin nuværende form.
- Lukningen er ikke nødvendigvis permanent. Men vi må tage konsekvensen af den lovgivning, der er på vej, siger Kristian Agerbo.
Et flertal i Folketinget indgik tidligere i år en aftale om en ny taxalovgivning.
Den gør det muligt for andre end de etablerede taxaselskaber at komme ind på markedet, men stiller omvendt krav til udstyr som sædefølere og taxametre.
Det er vanskeligt for de nuværende Uber-chauffører at efterleve, fordi de benytter deres egen privatbil.
Alligevel slog Uber dagen efter fast, at man var kommet for at blive i Danmark. Seks uger senere er beskeden imidlertid en anden.
- Vores førsteprioritet er nu at hjælpe chaufførerne videre. Vi vil også fortsætte dialogen med politikerne og håber, at de vil ændre loven, så danskerne igen kan få glæde af moderne teknologi som Uber, siger Kristian Agerbo.
Uber-chaufførerne har i forvejen bevæget sig på kanten af den gældende lovgivning, siden de i 2014 begyndte at tilbyde kørsel til københavnere.
Således blev seks af dem sidste sommer kendt skyldig i ulovlig taxakørsel, og senere nåede Østre Landsret til samme konklusion.
Samtidig har Skat via en liste fra kollegerne i Holland - hvor Ubers europæiske selskab er indregistreret - fået navnene på de 1500 personer, der i 2014 og 2015 havde indtægter fra Uber.
På den baggrund har man indtil videre sendt nye selvangivelser ud til foreløbigt 500 personer, der ikke har opgivet indtægten til Skat.
Uber har et udviklingscenter i Aarhus, hvor 40 ingeniører indtil videre er ansat.
De vil fortsætte deres arbejde, der ikke relaterer sig direkte til den danske forretning.
/ritzau/