De 15 milliarder kroner, som Socialdemokraterne og SF, ville skaffe gennem en trepartsforhandlinger, er forduftet i det nye regeringsgrundlag.
I stedet skal der "kun" skaffes fire milliarder kroner i en aftale med arbejdsmarkedets parter.
Det skriver Politiken. Når det store beløb, der skulle hentes ved at forlænge arbejdstiden med 12 minutter om dagen, er skåret kraftigt ned, så skyldes det, at Socialdemokraterne og SF bliver tvunget til at acceptere den tilbagetrækningsreform, som VK-regeringen indgik med Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti i foråret.
Helle Thorning-Schmidt (S) har hele tiden fastholdt, at lønmodtagerne ikke skulle betale to gange ved både at få forringet efterlønnen og ved at skulle arbejde mere.
Samtidig er de tre nye regeringspartier blevet enige om at udskyde tidspunktet for, hvornår dagpengeperioden skal skæres ned fra fire til to år.
Og trepartsforhandlingerne bliver heller ikke sat i gang inden for 60 dage, sådan som det blev sagt under valgkampen.
Det sker, fordi regeringen vurderer, at der ikke er tid til forhandlingerne, når der hænger en uafsluttet finanslov over hovedet.
Det har HK-forbundsformand Kim Simonsen ingen problemer med.
"Jeg kan ikke se, at man kan komme i gang med forhandlingerne, før finansloven er vedtaget, og så vil der jo de facto kun være tre uger til at lave trepartsforhandlinger," siger han til Politiken.