Tidligere S-kæmpe i brutalt angreb på Mette F.: Bør huskes for kynismen
Den tidligere sundhedsminister og S-kæmpe Torben Lund går i kødet på partiformand Mette Frederiksen. Foto: Bax Lindhardt/Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Den tidligere S-kæmpe, Torben Lund, tildeler Mette Frederiksen og Københavns beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev, tørre tæsk i et nyt læserbrev.

Den tidligere sundhedsminister og S-kæmpe Torben Lund går i kødet på partiformand Mette Frederiksen i et læserbrev i dagbladet Information. Også den radikale beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev, får af samme skuffe.

Torben Lund mener, at de to politikere er medskyldige i, at flere hundrede borgere skal trækkes igennem arbejdsprøvninger og ressourceforløb, selvom de slet ikke er i stand til at arbejde.

Mette Frederiksen får tæsk, fordi hun som beskæftigelsesminister stod i spidsen for førtidspensionsreformen fra 2013, der, ifølge Torben Lund, nærmest har gjort det umuligt for folk at få tilkendt en førtidspension.

Anna Mee Allerslev, fordi hun lader sagsbehandlere i Københavns Kommune fortolke samme reform alt for stramt, mener han.

- Der er to politikere, som i særklasse bør huskes for deres omsorgssvigt og kynisme – Mette Frederiksen (S) og Anna Mee Allerslev (R). De bærer et særligt personligt ansvar for at have ødelagt tilværelsen for så mange mennesker og familier, skriver han.

Førtidspensionsreformen fra 2013 lægger op til, at unge under 40 år i udgangspunktet ikke skal parkeres på en førtidspension, men i stedet tilknyttes et ressourceforløb, der på sigt kan få dem i arbejde.

Men ifølge Torben Lund, der meldte sig ud af partiet i 2009, bliver selv folk, der ikke er i stand til at arbejde, afvist ved kasse 1, fordi det kan spare det offentlige for penge.

Avisen.dk arbejder på at få en kommentar fra Socialdemokratiet og Anna Mee Allerslev.