Søren Brostrøm: Manden i mit liv ville ikke have mig

Nyheder
54-årige SØren Brostrøm mistede manden i sit liv og har droppet tanken om at få børn. (Foto: Scanpix)

Sundhedsstyrelsens direktør har oplevet hjertesorg men har ikke opgivet kærligheden

Med ærlighed kommer man længst. Det må være Søren Brostrøms mantra – både når det kommer til hans professionelle liv og på privatfronten.

Siden corona-krisen brød ud i begyndelsen af marts er danskerne kommet på fornavn med Sundhedsstyrelsens Dirketør. Alle vil have en bid af Brostrøm. I Radio4-programmet ”Sidste Måltid” kan man for alvor komme ind under huden på den 54-årige læge, der nu er allemandseje.

Her fortæller han blandt andet, at han for tiden er single, men at han har oplevet den helt store kærlighed.

– Jeg har ikke opgivet at finde manden i mit liv. Jeg har også haft manden i mit liv, men han ville ikke have mig…, siger Søren Brostrøm tydeligt berørt.

­– Så du gav slip på ham?, spørger værten Lærke Kløvedal.

– Jaaah… det er mange år siden. Det blev jeg ked af. Jeg ved ikke, hvor han er henne nu.

Får aldrig børn

Den store kærlighed slap altså væk fra Søren Brostrøm. Selvom han ikke har opgivet at finde en ny mand i sit liv, har han for længst droppet tanken om at få børn.

– Nu er jeg for gammel til at få børn. Jeg fylder 55 år næste gang. Det får jeg ikke, fortæller han i programmet og afviser, at det er fordi han har valgt karriere fremfor familie.

– Jeg har også kolleger, der arbejder meget og har flotte karriere, som har børn, så det er nu ikke derfor. Jeg vil mere sige det på den måde, at da jeg sprang ud som bøsse for mange år siden, og da folk omring mig, som var jævnaldrende begyndte at få børn, der var det ikke så let som nu, at lave regnbuefamilier. Jeg tror ikke engang begrebet fandtes dengang.

Havde han været yngre, havde han måske ikke afskrevet muligheden for at blive far.

– Hvis jeg havde været en 25-årig homoseksuel mand i Danmark i dag, så tror jeg nok, jeg ville gøre mere for at stifte familie – også med børn, siger Søren Brostrøm, der dog ikke fortryder, at han ikke blev far.

– Det er egentlig ikke noget, som sådan har tynget mig eller jeg har fortrudt.

Allemandseje på et splitsekund

De fleste danskere ved nu, hvem Søren Brostrøm. Det gjorde de formodentlig ikke for bare få måneder siden, men med coronavirussens indtog i Danmark, blev han pludselig allemandseje. Det kan han blandt andet mærke, når han handler ind, og folk gerne vil tale med ham.

Den pludselige berømmelse er kommet meget bag på ham.

– Det kom meget bag på mig. Det gik meget hurtigt. Det var ikke noget, jeg har søgt. At det skulle blive så stort, har overrasket mig meget, afslører han.

Han håber dog ikke, at coronakrisen bliver hans største eftermæle.

– Jeg vil hellere være kendt for noget andet end corona, men der er ingen tvivl om, at det er den største sundhedstrussel, der har ramt Danmark – i hvert fald i min levetid. Så det kan godt være, det er det, der bliver en del af mit eftermæle, erkender ham.

I det næsten en time lange program ”Mit sidste måltid” fortæller han meget mere om sit liv. Han kommer blandt andet ind på, hvordan han mistede sin far som 11-årig, sin opvækst og hvordan han håber, han død, når den tid kommer.