De Radikale har fået en stor del af kagen i regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne og SF.
Når partileder Margrethe Vestager gør status kan hun konstatere, at syv ud af otte hovedpunkter fra partiets politiske ønskeliste før valget er blevet opfyldt i løbet af det første regeringsår.
Dagpengeperioden er halveret, efterlønnen er blevet forringet, folkepensionsalderen er hævet, og i det nye skattereformudspil skal grænsen for topskat hæves med 57.900 kroner for nu bare at nævne de vigtigste.
At det er lykkedes skyldes først og fremmest partiets selvforståelse, vurderer politisk kommentator og tidligere chefstrateg for Venstre, Søs Marie Serup:
- De Radikale er styret af en stor portion partiegoisme: De er så sikre på, at de har ret, at de vil gøre alt for at tromle deres egen indstilling igennem.
Margrethe Vestagers forgænger, Marianne Jelved, der har repræsenteret De Radikale i Folketinget de sidste 20 år, vil dog ikke tilskrive sit parti alle sejrene alene.
- Vi er én samlet regering. Kommentatorerne har tegnet et billede af, at regeringens tre partier har været delt op i én mod de andre to, hver gang der er blevet truffet en beslutning. Det er irriterende, for sådan forholder det sig ikke, siger Marianne Jelved.
Skal man tro Søs Marie Serup har De Radikale dog brugt "hårde metoder" for at opnå så mange sejre:
- Når et så relativt lille parti i regeringssamarbejdet har så meget magt, er det blandt andet fordi, de er parate til at true med at gå i yderste konsekvens, hvis de ikke får deres vilje.
Det billede kan Marianne Jelved slet ikke genkende, men hun indrømmer, at De Radikale er en hel del mere blå end de to andre regeringspartier - og at det kan ses på politikken.
- Men det er ikke sådan, at vi står i hver vores ende af torvet og hiver. Der er ingen, der siger "jeg er klogere end dig og har flere mandater". Man sidder som tre ligeværdige parter og forhandler, og jeg er stolt af det, vi har fået gennemført, siger hun.
Det er dog langt fra overalt i det politiske landskab, regeringens resultater vækker lige stor tilfredshed.
Flere socialdemokratiske kredsformænd mener, at De Radikale "har fået en alt for stor luns" i regeringssamarbejdet - og at det koster stemmer for S og SF.
Men De Radikale vil ikke lade sig gå på af midlertidige dårlige meningsmålinger for regeringsparterne, vurderer Søs Marie Serup:
- De er simpelthen så overbeviste om, at det, de gør, er rigtigt. De tror på, at folk nok skal falde til patten over tid.