På sydsiden af Krim nær halvøens største by, Sevastopol, er det umiddelbart svært at mærke, at der i øjeblikket er krig i Ukraine.
På nær et par krigsskibe i horisonten og lejlighedsvist lyden af jetmotorer emmer det af sommerferie på stranden, hvor teenagere springer i vandet fra klipperne, og ældre mænd i badeshorts forplejer sig med øl og grillspyd.
Krim er en ukrainsk halvø, som siden 2014 har været annekteret af Rusland. Den ligger syd for det ukrainske fastland og har Det Azovske Hav mod nord og Sortehavet mod syd og vest.
Det er en af de eneste tilbageværende sommerdestinationer for russere, efter at internationale sanktioner har gjort det noget nær umuligt at feriere andre steder. Men selv det at komme til Krim er noget af en opgave for langt de fleste russere.
En hvidklædt badegæst, Aleksandra Rumjantseva, fortæller, at hendes familie er kørt mere end 2500 kilometer for at komme til området.
Hun ser op mod himlen, hvor et jagerfly passerer over området.
- Selvfølgelig kan jeg ikke sige, at vi kan slappe helt af, siger hun.
På vejen til Krim kørte de over den bro, som den russiske regering etablerede for at forbinde halvøen med fastlandet, efter at den tog kontrollen med Krim.
Det skete kort efter Majdan-revolutionen i Ukraine. Her var hundredtusindvis af ukrainere gået på gaden, efter at landets prorussiske præsident Viktor Janukovitj havde nægtet at underskrive en samarbejdsaftale med EU for i stedet at arbejde sammen med Rusland og dets præsident, Vladimir Putin.
Janukovitj endte med at falde, hvilket gav anledning til store kampe i de østlige dele af Ukraine, der har store russisktalende befolkningsgrupper. I den forbindelse gik Ruslands hær ind og annekterede Krim, som siden er blevet indlemmet i Rusland.
Færre russiske turister har taget turen til Krim i år end tidligere, efter at Rusland har invaderet Ukraine, og voldsomme kampe udspiller sig mod nord.
69-årige Albert Agaguljan plejede at gøre tjeneste som jagerpilot, men driver nu en lille kebabbiks på stranden ved Sevastopol.
- Folk bliver væk, fordi de er bange, siger han.
Faktisk virker det som om, at de fleste er lokale, som er taget til stranden for at nyde det gode vejr, siger Anna Zaluzhnaja, en 28-årig kvinde, som soler sig på stranden ved Sevastopol.
/ritzau/AFP
/ritzau/AFP
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.