Forleden delte TV-værten Morten Ankerdal et blog-indlæg på sin Facebook-profil.
Det var skrevet af Avisen.dk's blogger, Johnny Larsen og handlede om, hvordan Johnny Larsen selv havde set, hvor mange penge nogle forældre bruger, ifølge ham, for mange penge på sine børns sport. I dette tilfælde cykling.
- Det synes jeg var en god pointe, og det var derfor, jeg delte det, siger Morten Ankerdal til Avisen.dk.
For han er helt enig med Johnny Larsen i, at det ikke er det, der gør et barn til en god cykelrytter.
Samtidig mener han også, at det dyre udstyr kan ødelægge fællesskabsfølelsen i klubberne og på holdene blandt børnene:
- Hvis man giver sine børn det ypperste udstyr, er der nogen, der bliver sat af, fordi de ikke har råd til at give børnene det. Det skaber en skævvridning, og det er slet ikke det, der er sportens pointe, siger Morten Ankerdal.
Morten Ankerdal har på TV 2 i en årerække kommenteret alt fra håndbold til cykling og videre til badminton.
Ødelægger glæden ved sport
Morten Ankerdal har selv to børn på ti og tolv år, der dyrker henholdsvis springgymnastik og ridning.
Og selvom det nogle gange gibber i ham for at give det dyreste og bedste sportsudstyr til sine børn, så stopper han op og tænker over, om det nu også er nødvendigt for at børnene kan have det sjovt:
- For selvom jeg vil gøre det bedste for mine børn, så er det dyreste og bedste grej ikke afgørende for deres glæde ved sport, siger han.
Han opfordrer samtidigt andre forældre til at tænke sig om, når de små kommer og spørger om nye fodboldstøvler eller en ny cykelcomputer.
- Jeg synes, at man som forældre godt kan vise mådehold. For det kan ødelægge glæden ved sport for de børn, hvor forældrene måske ikke har råd til det dyreste udstyr, forklarer Morten Ankerdal
- Vi glemmer nogle gange, at vi ikke kun er os selv nærmest. Vi er en del af en helhed og børn skal lære at være i et fællesskab.
Fællesskabet er en helhed
Han mener, at det dyre sportsudstyr til det yngste er udtryk for en tendens i samfundet, hvor fælleskabsfølelsen bliver mindre og mindre.
- Når man købe det dyreste udstyr til børnene i så ung en alder, laver man huller i fællesskabet, siger han.
Da Morten Ankerdal selv var dreng, spillede han badminton og drømte i årevis om en bestemt type ketsjer.
Der gik lang tid, inden han fik den.
- Men der var ingen, der drillede af den grund, siger han.
Afviser snobberi
Johnny Larsen skrev i blogindlægget, at han havde hørt radioværter tale om, at cykeltøj udviklet af Jesper Skibby og Rema1000 var dårligt. Han kaldte det for snobberi.
Men overfor Ekstra Bladet afviser radioværten, at der var tale om snobberi.
Morten Dam-Sørensen fra P4 Sjælland er selv motionsrytter og bifalder ethvert tiltag, der kan sikre flere adgang til sporten.
- Hvis noget, jeg har sagt, er blevet misforstået i retning af, at jeg skulle være snobbet i forhold til det cykeltøj, folk vælger, så beklager jeg meget, siger Morten Dam-Sørensen til Ekstrabladet.
- Jeg prøvede at referere, hvad der foregik i debatten på Veloropa (cykelsite, red.), og det er så blevet opfattet forkert. Det er jeg ked af, siger han til avisen.