Hvis du gerne vil have kontakt til din søn i fremtiden, kan det måske godt betale sig at inddrage ham i hjemmets huslige gøremål.
En undersøgelse foretaget af Wilke for Newspaq viser, at kvinder i højere grad end mænd taler med deres mor jævnligt. Næsten 20 procent af kvinderne taler med deres mor næsten hver dag, men 35 procent taler med hende flere gange om ugen.
Hos de mandlige modstykker gælder det, at kun cirka 13 procent taler med deres mor næsten dagligt, mens 32 procent er i kontakt med hende flere gange om ugen.
Tallene undrer ikke sociolog og kønsforsker ved Københavns Universitet, Hilda Rømer Christensen.
Hun mener, det skyldes, at drenge og piger selv i dag opdrages ind i de klassiske kønsmønstre.
"Pigerne bliver opdraget til at være tættere på morens verden. På et tidligt tidspunkt bliver de involveret i nogle praktiske ting i hjemmet og også nogle psykosociale ting," siger hun til Newspaq.
Drengene bliver opdraget til at være vilde og udadfarende. Hun mener derfor, at mænd trives bedre i det offentlige end i de helt nære relationer.
I og med kvinder traditionelt har stået for de bløde værdier er det også det fremtidens piger føler sig ansvarlige for.
"Det er 'learning by doing'. Pigerne ser deres mor have et tæt forhold til hendes mor. Hun tager sig af hende, når hun er syg eller besøger hende på plejehjemmet. Og det gentager sig så i generationerne," siger hun.
Den tendens genkender Kenneth Reinicke, der er mandeforsker på Roskilde Universitetscenter.
"Op igen," lyder det, når en lille dreng falder og slår sig, mens pigen i meget højere grad får lov at græde og bliver trøstet, siger han. Derfor lever den gamle kønsnorm i bedste vel.
"Der hersker stadig den gamle skrøne om at mænd ikke skal give udtryk for sine følelser og derfor heller ikke vise den store interesse for andres ve og vel," siger han til Newspaq.
Han mener, at det ligger helt grundlæggende selv i moderne forældre at reagere forskelligt overfor drenge og piger, og det kommer til at forme deres fremtidige sociale relationer.
Men at mændene ikke har brug for kontakt til deres mor i voksenlivet afviser begge forskere.
"Vi befinder os i en konstant evaluering af vores eget liv, og det kan gøres på en meget frugtbar måde sammen med de mennesker, der har været tæt på os," siger Hilda Rømer Jensen.
Hun mener, at det styrker selvværdet og ens egen identitet at løfte røret og taste barndomshjemmets nummer ind.
Der er dog en udvikling på vej, mener sociolog Hilda Rømer Jensen. Den moderne mand er ikke flov over at bruge tid sammen med sine børn, og den udvikling kan sprede sig til kontakten med den ældre generation.
"Mændene er ved at træde mere ind i familien og det gælder også kontakten til hans egne forældre," siger hun.
Den spådom stemmer fint overens med tallene i undersøgelsen. 20 procent af de adspurgte mænd ville ønske, de havde mere kontakt med deres mor. Så måske de inden længe faktisk begynder at ringe til hende.