Administration 

Far til drabssigtet sygeplejerske: "Svært at se sin datter udråbt som seriemorder"

"Det er selvfølgelig også svært at se sin datter blive udråbt som seriemorder på forsiden af avisen. Det er ikke alle medier, der er lige gode til at huske, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist," siger faren til en drabssigtet sygeplejerske. (Foto: Foto: Scanpix)

Familien til en drabssigtet sygeplejerske står nu frem og fortæller deres version af historien.

Siden 1. marts har den drabssigtede sygeplejerske fra Nykøbing Falster siddet varetægtsfængslet. Hun nægter sig skyldig i at have slået fire patienter ihjel med medicin. For første gang fortæller familien til sygeplejersken deres version af historien til TV ØST.

Hun er tydeligt nervøs, kvinden, der sidder på stolen. Det er ikke hverdagskost at blive interviewet. Men det er heller ikke hverdagskost, at hendes voksne datter sidder i arresten, varetægtsfængslet for manddrab.

- Jamen, det er jo mit barn. Uanset hvor gamle de bliver, så er de jo vores børn. Og vi forældre skal jo hjælpe vores børn, siger hun.

Hendes øjne fyldes med vand, men hun sidder roligt på stolen.

Det er familien til den drabssigtede sygeplejerske, der er mødt op til interview i sygeplejersken og kærestens fælles hjem. Far, mor, bror og kæreste. De vil ikke stå frem med navn og ansigt, for håbet er, at de en dag kan vende tilbage til deres helt almindelige hverdag igen. Alle sammen.

- Jamen, jeg håber jo selvfølgelig på, at det viser sig, at der enten ikke bliver rejst tiltale, eller at - hvis det skal komme til en retssag - det viser sig, at min kæreste bliver fundet uskyldig. Og så vil vi gerne kunne vende tilbage til vores tilværelse igen, uden at alle skal studse over vores navne og ansigter. Vi vil bare gerne have vores hverdag igen og komme videre med vores liv, siger kæresten til TV ØST.

Sagen startede, da den dengang 30-årige sygeplejerske blev anholdt 1 marts i år. Kvinden havde været på nattevagt på Nykøbing Falster Sygehus, og der havde været flere dødsfald i løbet af natten. Dødsfald, som anklageren mener, at den nu sigtede sygeplejerske står bag, ved at have injiceret medicin i patienterne så de døde.

Intet at mærke dagen efter

Kæresten, der er ambulancefører og paramediciner, har sin daglige gang på Nykøbing Falster Sygehus. Han var også på vagt den nat. Omkring klokken 22 den 28. februar var han inde på akutafdelingen for at aflevere en patient. Her talte han kort med sin kæreste. På det tidspunkt havde det første dødsfald allerede fundet sted.

- Hun var helt, som hun plejer at være. Sød, smilende og glad. Vi talte om noget praktisk med hendes vagtplan, og så sagde vi farvel. Der var intet som helst unormalt at mærke, siger han.

Sygeplejersken og hendes kæreste tog hjem, så hun kunne sove, inden hun igen skulle på nattevagt.

Klokken 15 ringede sygeplejerskens telefon. Det var politiet, der gerne ville tale med hende ude ved den lejlighed, hun stadig havde.

- Hun var et stort spørgsmålstegn. Anede ikke hvad det drejede sig om, men vi kørte derud og mødtes med to betjente. De fik mine personoplysninger, og så fik jeg at vide, at min kæreste ville blive anholdt, og at jeg gerne måtte gå nu. Jeg spurgte selvfølgelig, hvad det drejede sig om, men det kunne de ikke oplyse mig om, siger kæresten, der efterfølgende ringede til sine svigerforældre og fortalte, at deres datter var blevet anholdt.

Forstenet og forgrædt

2. marts blev sygeplejersken fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i tre uger. Grundlovsforhøret skete for dobbeltlukkede døre, så familien sad udenfor og ventede imens.

- Jamen, man tænker jo, at det ikke kan være rigtigt, at ens barn sidder der. Helt forstenet og forgrædt. Og vi kunne ikke få noget at vide. Det er helt ulideligt, siger faren.

Siden har sygeplejersken siddet varetægtsfængslet i arresten i Nykøbing Falster, fordi politiet mener, at der er en risiko for, at hun kan påvirke efterforskningen. Den 11. august blev dørene åbnet til retsmødet, og her kunne familien for første gang få et indblik i sagen.

- Det var jo egentlig rart, for vi har jo gået i uvidenhed i fem måneder og kun hørt, hvad sagen drejede sig om på rygtebasis fra hendes kollegaer på sygehuset i Nykøbing Falster. Ikke engang hendes forsvarer har måttet tale med os om sagen, siger faren og fortsætter:

- Det er selvfølgelig også svært at se sin datter blive udråbt som seriemorder på forsiden af avisen. Det er ikke alle medier, der er lige gode til at huske, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, siger han.

Tror på hendes uskyld

Alle i familien tror på hendes uskyld. De peger på, at hun altid har været en dygtig og ansvarsfuld sygeplejerske.

- Min kæreste var næsten altid vagthavende sygeplejerske på sine vagter, netop fordi hun var kompetent, og hendes afdelingssygeplejerske havde tiltro til hende. Jeg har jo som ambulancemand min daglige gang på sygehuset og ved det, siger kæresten og tilføjer:

- Der er mange af hendes kolleger, der bakker hende op. Jeg har hver uge breve, gaver, varme hilsner og knus med til hende fra dem.

Privat mener familien, at kvinden er stabil og i balance.

- Hun var så glad. Glad for sit barn, for sin kæreste, for sit arbejde. De havde planer om ferier, et fælles hjem og et fælles barn. Der var kun lyspunkter i hendes liv, siger moren.

Må ikke tale om sagen

Familien er uforstående overfor, at politiet mener, at hun stadig kan påvirke efterforskningen.

- Der er gået så lang tid nu. Anklageren siger endda, at hun har gerningsvåbnet. Dørene er åbne i retten, hvor der sidder journalister og liveblogger om, hvad der sker. Alle må tale om sagen - kollegaer, politi, journalister og så videre. Den eneste, der ikke må sige noget, er hovedpersonen, hende det hele drejer sig om. Og vi har brug for at høre hendes version. Hun siger så tit, at hun rigtigt gerne vil fortælle os, hvad det hele handler om, og hun er frustreret over, at hun ikke må fortælle os det. Hun siger, at hun ikke har noget at skjule, siger kvindens mor til TV ØST.

Det værste tidspunkt er ifølge moren til den drabssigtede, når der har været retsmøde, og hun bliver ført ud. Familien får ikke lov til at tale med den sigtede før eller efter møderne, de får ikke lov til at give hende et kram eller et klem på skulderen.

- Jeg kan jo se på hende, hvordan det nedbryder hende. Hun er slet ikke den glade, åbne pige fuld af kampgejst, hun plejer at være. Hun sover ikke mere end to-tre timer hver nat. Om dagen ligger hun på sin seng. Hun kan ikke koncentrere sig om at læse bøger eller se en film, og i det hele taget er der et stort kaos inde i hende. Og jeg tænker 'nu er hun helt alene'. Det er det værste. At jeg ikke ved, hvem hun kan tale med, når det er svært. At jeg ved, hun ikke har nogen til at støtte hende.

Sygeplejersken og hendes forsvarer har hele tiden ønsket dørene åbnet i sagen. Men af hensyn til efterforskningen har anklageren krævet dem lukket.

Torsdag den 8. september skal den nu 31-årige sygeplejerske igen for retten, hvor dommeren skal tage stilling til, om varetægtsfængslingen af hende skal forlænges.

Aber på en trappe i Indien
Helt vildt

Mand dør da aber kaster mursten efter ham

to ben med to forskellige sko på fødderne
Sundhed

Gnaver skoen? Sådan undgår du at få vabler

En mørkhåret kvinde smiler
Kongelige

Meghan Markle vil have betalt barsel 

En SUV foran en trappe
Biler

Tesla buldrer derudaf 

Trump råber ud med hånden i vejret
Nyheder

Donald Trump laver sit eget sociale medie

Isbjerg i fjord
Nyheder

Forskere leder efter diamanter på Grønlands havbund

skilt med skovskidning forbudt
Nyheder

Nye skilte skal stoppe skovskidere

Den lettiske premierminister, Krišjanis Karinš
Corona

Voldsom smittestigning:

Europæisk land lukker

ned i fire uger

Scene fra the wire
Film og TV

Her er årtusindets bedste TV-serie

Nyheder

Bortvist elev tilstår 17 drab

Jair Bolsonaro
Nyheder

Dropper drabsanklager mod præsident

brugte ting
Nyheder

Brugte møbler hitter - men bordet fanger

tre kvinder poserer ved galla
Kendte

Diamantdronningen:

Køb mine børn

dronning elizabeth smiler
Kongelige

Fik nej fra lægen:

Dronningen aflyser

Sport

Jeanette Ottesen:

Undskyld, jeg ramte forbi

Politi og redningsmandskab til stede ved å
Krimi

Død kvinde

fundet i å 

villa set udefra
Livsstil

Tre af landets dyreste

villaer - langt fra

hovedstaden

manu sareen smiler
Kendte

Flere kendisser

deler frække fantasier 

kaffekop med bønner
Nyheder

Nu stiger prisen

på kaffe 

nem id kort
Krimi

Ny svindelsag:

3.000 ældre fik opkald

fra falske skattefolk  

par går på fortov under paraply
Nyheder

DMI: Her bliver

det værst 

Facebooks logo
Nyheder

Facebook

skifter navn 

dronning elizabeth smiler
Kongelige

Dronningen vil ikke

være årets olding

politibil med påskriften politi
Krimi

Efterlyst mand mister

livet i bilulykke 

mand går med taske
Nyheder

Rekordmange i arbejde

- men ikke alle steder

i landet

vejskilt med fem navne som alle hedder noget med bær
Helt vildt

Stakkels pizzabud: Nyt

vejskilt er helt gak-gak 

komiker på scenen
Kendte

Nygift komiker:

Endelig kan vi fejre

brylluppet

udbrændt fly ligger på jorden
Nyheder

Mirakuløst:

Alle passagerer

overlever flyulykke

Sport

Direktør om mobbesag:

Unødvendigt af Ottesen

mand står med sværd
Helt vildt

Fandt 900 år gammelt

riddersværd på

havbunden 

Nyheder

Handelsbanken

forlader Danmark

pige smiler
Nyheder

Australien holder vejret:

4-årig pige forsvundet

på fjerde døgn  

Fire små biler i en collage
Biler

Test: 4 x mini-elbiler

El-ternativer

kvinde sidder i retssal med mundbind
Nyheder

96-årig anklages for

nazidrab: Hun kendte

til det hele

en lægehelikopter i luften
Krimi

22-årig kvinde ramt af bilist er død 

En bankfacade med Nordea på
Nyheder

Nordea hæver prisen for opsparinger over 100.000 kroner

En politimand med et stopskilt
Krimi

7.000 bilister røg i fartfælden

Et pas og en flybillet
Rejser

Her er verdens stærkeste pas

Folk i dragter linet op sammen med andre med våben
Film og TV

Eksperter advarer:

Squid Game gør vores børn afstumpede

En masse køer på en mark
Nyheder

Kødkvæg har i årevis drukket PFOS-forgiftet vand

Et skelet af et fortidsdyr
Dyreliv

Zoologisk Museum lukker og slukker

Et kassebånd med varer
Nyheder

Stor undersøgelse:

Her er danskernes favorit-butikker

En mand med skæg foran et skilt med Bild
Nyheder

Chefredaktør fyret efter affære med praktikant

powell
Nyheder

Colin Powell:

Vild med Volvo, Abba og Anna Lindh

Lotte Friis
Kendte

Vildt opgør: Svømmekrig

vaccinerede
Nyheder

Coronaindlagte:

De fleste er vaccinerede

Vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

Nye favoritter

Vindmøller
Nyheder

Vindmøller til USA:

Vestas tæt på rekordordre 

Opholdsforbud
Krimi

21-årig: Opholdsforbud efter økseballade

drab Kongsberg
Krimi

Kongsberg-ofre:

Blev stukket ihjel

Nyheder

Colin Powell:

Død efter coronavirus

Sascha Dupont
Kendte

Sascha Dupont: 
- Det har været lidt
op ad bakke for sønnen

kontrol ved dansk-tyske grænse
Nyheder

Trusler udefra: Danmark forlænger grænsekontrol

villaen
Helt vildt

Kommune i vild villahandel - årets absolut dyreste

anders bodelsen
Nyheder

Forfatter Anders Bodelsen er død

Aqua Akvarium og Dyrepark
Nyheder

Dyrepasser fik 9500 volt gennem sig:

- Det er ubehageligt

krydderurter
Nyheder

"Planternes corona"

- Danmark er frikendt

Heick
Kendte

Ærlige Heick:

Forelsket i en anden

the simpsons
Helt vildt

Drømmejob? Få penge for at se hele kultserien The Simpsons

Beaumaiden
Krimi

Fragtskib grundstødt ved Bornholm - politiet afhører besætning

helikopterstyrt
Nyheder

Tre dræbt i helikopterulykke

Prins William og Kate
Kongelige

Prins William gav pris til to venner og Costa Rica

Taliban
Nyheder

Smykker solgt i Danmark: Finansierer Taliban

Estonia
Nyheder

Estonia: Nye optagelser ved vraget

Vejret
Nyheder

Næste uge:

Typisk efterårsvejr

Bill Clinton
Nyheder

Bill Clinton: Udskrevet efter urinvejsinfektion

Gulddreng
Film og TV

Toppen af poppen:

Triumfer og trusler

corona indlagt
Nyheder

Ny stigning:

120 personer er indlagt 

tatovering
Nyheder

Farvestoffer forbydes: Svært for tatovører

fillippinerne
Nyheder

Voldsomt uvejr:

Mindst 40 dræbt 

En familie med ski
Rejser

Ny ski-destination vinder frem

en træner med sort mundbind
Sport

Brøndby-chef: Fat det nu - vi vil kæmpe med om top-3

Gule blade på et træ i solen
Livsstil

Sidste udkald før vinteren rammer haven: Det skal du huske

et fly tæt på nogle små huse
Rejser

Verdens største fly på vingerne igen

en blond svømmer
Sport

Jeanette Ottesen:

En træner prøvede at kysse mig

et kort over haiti
Krimi

17 amerikanere kidnappet i Haiti

en lotto kupon
Nyheder

Lotto-glæde:

Østjyde vinder 19 millioner

En sauna
Krimi

Familie på fire dør i sauna på luksushotel

Lars Løkke i Folketingssalen
Nyheder

Løkke: Vil skære i SU og ønsker regionalt opgør

En lygtepæl med politibånd om
Krimi

Blev fundet i kritisk tilstand på vejen