Lønstrup nægter at ændre spillestil trods lussing

Sport
Helsingør-træner Christian Lønstrup har måttet set sit hold indkassere 14 mål i de seneste tre kampe i Alka Superligaen. (Foto: Foto: Claus Bech/Scanpix)

Træner Christian Lønstrup holder fast i sin fodboldfilosofi med FC Helsingør efter endnu et tungt nederlag.

Søndag eftermiddag fik Helsingør for anden gang i foråret ørerne i maskinen, da holdet på udebane tabte 1-6 til Brøndby i Alka Superligaen.

Dermed har Helsingør indkasseret 46 mål i denne sæson, og selv om holdet har lukket flest mål ind af alle, vil Helsingør-træner Christian Lønstrup ikke ændre holdets spillestil.

- Jeg kan godt vælge at starte inde med mine største spillere, stå 11 mand foran vores eget felt og håbe, at vi vinder på en tilfældighed. Men sådan gør vi ikke i den her klub.

- Det har ikke noget med spillestilen at gøre, at vi tabte. Det er mit overordnede ansvar, men spillerne skal også tage ansvar på banen, og det manglede i dag, siger Christian Lønstrup.

Halvdelen af de seks mål, Helsingør indkasserede mod Brøndby, blev scoret efter standardsituationer. Det irriterer Helsingør-træneren, som anerkender problemet.

- De hold, vi spiller mod, har typisk større spillere end os. Det har noget med størrelse og fysik at gøre, at vi indkasserer så mange mål. Standardsituationerne dræber os i øjeblikket, siger Christian Lønstrup.

Helsingør har i forårets tre første kampe lukket 14 mål ind. Det er ikke godt nok ifølge holdets forsvarsspiller Søren Henriksen.

- Vi skal have rettet op på vores fejl, hvis vi fortsat vil spille her til næste sæson.

- Vi var ikke aggressive nok. Vi lukkede flere mål ind i dag, hvor vi bare skulle cleare bolden væk. Vi lavede en masse fejl, som vi ikke må lave på det her niveau, og det bliver straffet, siger Søren Henriksen.

Med nederlaget er Helsingør placeret på sidstepladsen med 16 point for 22 kampe. Randers FC har også 16 point lige over Helsingør.

De to bundhold mødes onsdag i den kommende uge.

/ritzau/