Når ledige, der modtager dagpenge, skal gennem forløb i både a-kasse og jobcenter, er det spild af tid.
A-kassens forløb er klart at foretrække, og så bør forløb i jobcentret droppes. Det mener et markant flertal af de ledige, som Analyse Danmark i en undersøgelse har spurgt for Ugebrevet A4.
To ud af tre ledige svarer, at de "i høj grad" eller "i nogen grad" oplever, at a-kassens og jobcenterets indsats overlapper hinanden.
Men endnu mere markant er det, at 88 procent, eller godt ni ud af ti svarer, at det giver meget lidt mening at skulle gå til samtaler begge steder.
"Jeg synes ikke, der er nogen forskel på møderne i a-kassen og jobcentret. Når man skal køre til de samme møder i samme uge, så føler man sig totalt til grin. Også fordi der reelt ikke er noget indhold i møderne. Man skal åbenbart bare møde op for at følge lovgivningen," siger Kurt Schulz, der er 58 år, fra Tønder og som i fjord blev fyret fra et administrativt job i kommunen, til Ugebrevet A4.
Regeringen har tidligere lovet, at man vil gøre op med dobbeltarbejdet i både a-kasser og jobcentre.
Det ser LO frem til, da der er tendens til kontrol og ikke hjælp til ledige, lyder kritikken.
"Vi er nødt til at få et system, der får ledige i job i stedet for at bruge tiden på at kontrollere dem - og det er især de fagligt baserede a-kasser bedre til, fordi de har større kendskab til arbejdsmarkedet," siger leder i LO-fagbevægelsen LO-sekretær Ejner K. Holst til Ugebrevet A4.
I et forsøg i Københavns Kommunen var 92 procent af 3F's medlemmer tilfredse med a-kassens arbejde.
Der indgår svar fra 399 personer i undersøgelsen. De er enten på dagpenge nu eller har modtaget dagpenge i en periode det seneste halve år.
Kilde: Ugebrevet A4