På to år er gruppen af langtidsledige tordnet i vejret.
Det skriver Politiken.
I 2009 var der 16.000, der ikke havde haft et job i over et år.
I dag er der over 41.000. Altså en stigning på 25.000.
Arbejdsmarkedsøkonom Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, siger, at Danmark ikke er kommet så godt ud af krisen, som mange har troet.
"Det, at de langtidsledige fylder mere nu, betyder, at arbejdsløsheden er ved at bide sig fast på et højere niveau," siger han til Newspaq.
Og det kan gøre det svært for regeringen at gennemføre deres 2020-plan.
"Det vil gøre det sværere at skabe vækst, velstand og balance i de offentlige budgetter i 2020," siger han.
Erik Bjørsted sammenligner langtidsledigheden med 1990'erne.
"Langtidsledigheden er bombet 12 år tilbage, så vi er på vej til 1990'ernes niveau for langtidsarbejdsløshed. De arbejdsløse hænger simpelthen længere fast i ledigheden nu," siger han til Politiken.
I øjeblikket er 162.400 arbejdsløse - når de aktiverede tælles med.
Det svarer til, at 5,9 procent af arbejdsstyrken står uden job. Det er en lille smule bedre i forhold til december sidste år.
Her toppede arbejdsløsheden på 166.300 eller 6,1 procent, når der er taget højde for sæsonudsving.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har noteret sig, at Danmark har det næstlaveste antal langtidsledige i EU, ifølge OECD-tal.
"Udviklingen i langtidsledigheden er en af mine væsentligste fokusområder. Menneskeligt og samfundsmæssigt er langtidsledighed en af de store omkostninger ved økonomiske kriser," siger Inger Støjbert til Politiken.
Hun påpeger, at regeringen sidste år indgik aftalen 'Stærkere ud af krisen - Bekæmpelse af langtidsledighed'. Blandt andet skal der bruges cirka 270 millioner kroner på uddannelse og kompetenceløft.
210 millioner kroner er øremærket en virksomhedsrettet indsats for den enkelte ledige.