Læge advarer sine børn: Vælg hellere en karriere som pusher eller tyv
Steffen Jacobsen: - Om jeg fortryder, at jeg blev læge? Ja, er du gal, mand? Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Steffen Jacobsen, der er der er pensioneret læge og aktuel forfatter, revser sundhedssystemet i sin nye bog.

Efter 35 år som kirurg i det danske sundhedssystem har forfatteren Steffen Jacobsen for alvor lagt kniven. Han har i stedet sat sig ved tasterne for at skrive sine betragtninger fra livet som læge.

Og det er ikke fingerne den 61-årige pensionerede læge lægger imellem i bogen 'Hvis De lige vil sidde helt stille, frue, dr. Jacobsen er ny på afdelingen', når han spidder det danske sundhedsvæsen.

Allerede i bogens forord slår Steffen Jacobsen tonen an og advarer sine børn mod at kopiere hans karrierevalg:

"Hvis de fem unge mennesker mellem 16 og 23 år, der aktuelt befinder sig i husstanden – hvor de er mest tilbøjelige til at foretage katastrofale valg af uddannelser og kærester – fortalte, at de overvejede medicinstudiet, tror jeg ikke, jeg ville overleve det. Langt hellere en anstændig karriere som crackpusher eller indbrudstyv. Der er ingen grund til at udsætte sig selv for at være læge".

I et interview med Jyllands-Posten slår han fast, at "de (hans børn, red.) må finde noget mere meningsfuldt at tage sig til".

Til avisen medgiver han, at bogen er skrevet i en sarkastisk tone, men at den alvorligt ment:

- Jeg skrev bogen på ti dage. Der var åbenbart noget indestængt irritation, der ville ud, siger han, og tilføjer:

- Om jeg fortryder, at jeg blev læge? Ja, er du gal, mand? Sundhedssystemet er totalt overstyret. Da jeg sagde op, havde jeg 5.413 mails, og kun 3 af dem var relevante for mit arbejde. Det siger det hele, forklarer Steffen Jacobsen til avisen.

Steffen Jacobsen har tidligere skrevet flere spændingsromaner og udgav i 2017 den kritikerroste, historiske spændingsroman "Da jeg blev Døden".