Købmand bryder loven bevidst: ”Jeg bliver så provokeret"
(Foto: Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix)
Købmand Brian Rosenstand er endnu engang kommet i vælten for at dele billeder på Facebook af tyveknægte, der stjæler fra hans butik. Købmanden fortryder dog intet.

En købmand i Valby har oplevet endnu et tyveri i sin Meny-butik. Og endnu engang har han lagt billeder af tyvene fra hans overvågningskamera på Facebook.

Han ved godt, at det er ulovligt, men han er så træt af gang på gang at få stjålet varer fra sin butik, at han bevidst lægger billederne ud for at provokere. Det skriver B.T.

- Jeg bliver så provokeret af, at jeg bare skal se på, at mine varer bliver slæbt ud af min forretning. Det er krænkende for min retsfølelse, siger Brian Rosenstand til B.T.

Købmanden kom tidligere på året i vælten for netop at dele billeder af tyveknægte, der stjal fra hans butik. Dengang besøgte justitsminister Søren Pape Poulsen (K) butikken for at høre Brian Rosenstands tanker om, hvordan man kommer butikstyveri til livs.

Efter planen skal justitsministeren fremlægge et nyt lovforslag mod butikstyveri efter sommerferien, men det har Brian Rosenstand ikke tid til at vente på. Tyverierne i hans butik bliver nemlig ved.

Derfor har han sat et skilt op, som møder kunderne på vej ind i butikken. Skiltet oplyser på fire forskellige sprog om, at når man træder ind i butikken, samtykker man samtidig til at få delt billeder af sig selv på Facebook, hvis man stjæler fra butikken. 

En helt fair løsning mener Brian Rosenstand, men det er dog ulovligt ifølge juraprofessor Sten Schaumburg- Müller, som udtaler til B.T., at stiltiende samtykke simpelthen ikke er nok, når man taler om deling af billeder på sociale medier. Det er i strid med EUs persondataforordning.

Men det giver købmanden ikke meget for. Han har tænkt sig at blive ved, indtil lovgivningen bliver ændret til købmændenes fordel.

- Det handler ikke bare om min butik, men om at organiserede tyvebander stjæler varer for store beløb, som de har held med at sælge videre. Der er al for lav bødestraf for butikstyveri, afslutter han.

via Listen To News