Kendt kro fra 1700-tallet begæret konkurs: Jeg er utrolig ked af det

Den knap 230 år gamle kro Niels Bugge på Ravnsbjergvej ved Hald Sø syd for Viborg er gået konkurs. (Foto: Foto: Google Street View)

20 ansatte har mistet deres job og har ikke fået løn for februar i forbindelse med, at Niels Bugges Kro er gået konkurs.

Kroejer Poul Nielsen har kastet håndklædet i ringen og har erklæret Niels Bugges Kro konkurs.

Det er ikke lykkedes, at få bugt med en stor gæld til blandt andre Skat, og det har været udslagsgivende.

- Vi har virkelig knoklet og afprøvet muligheder, så vi kunne fortsætte, men til sidst måtte vi bare erkende, at nu gik den ikke mere. Det er jeg utrolig ked af både på vores personales og vores kunders og selvfølgelig også egne vegne, siger Poul Nielsen til Viborg Folkeblad.

Omkring 20 ansatte mister dermed deres job, som ligger med udsigt over Hald sø. Samtidig får de ikke lønnen for februar, bekræfter faglig sekretær i 3F Anette Lynge Jensen overfor avisen.

- Den havde jeg ikke lige set komme. Der har generelt ikke været problemer med Niels Bugges Kro, som vi har overenskomst med. De ansatte har altid fået deres løn til tiden, og vi har ikke hidtil hørt om problemer på stedet, siger Anette Lynge Jensen.

kroens hjemmeside skriver Poul Nielsen en tak for de 30 år han og hustruen Gitte har drevet kroen. Han skriver samtidig, at parret "håber at der findes fornuftig løsning på en overtagelse, så de nært forstående fester kan afholdes til alles glæde".

Kroen kan dateres til 1790, hvor den var et gæstgiveri i forbindelse med en mølle. Den nuværende kro blev bygget i 1872 og er tegnet af arkitekt Martin Nyrop, som også tegnede Københavns Rådhus.

Endnu en kro konkurs

For et par uger siden blev en anden kendt kro erklæret konkurs. Her gik det ud over Blovstrød Kro på Kongevejen mellem Birkerød og Hillerød.