Jobcenter lægger sig fladt ned: En fejl, at vi tog sygedagpengene fra Anders

Jobcentret i Aalborg erkender, at det var en fejl, da de i oktober stoppede udbetalingen af Anders Falberg Larsens sygedagpenge. (Foto: Foto: Privat)

Jobcenter lægger sig fladt ned og erkender, at det var en fejl, da de i oktober sidste år tog sygedagpengene fra den sygemeldte klejnsmed Anders Falberg Larsen.

Den 31. marts sidste år ændrede Anders Falberg Larsens tilværelse sig på et splitsekund.

Denne dag blev han kørt ned af en bilist, mens han kom cyklende. Resultatet blev ødelagte lemmer, hvor både skulder, hofte, knæ og ansigt fik slemme skader. Skulderen var af led, og kravebenet sad lodret op.

Anders Falberg Larsen fra Aalborg havde fast arbejde som klejnsmed, men pludselig blev han fra den ene dag til den anden et nummer i køen hos jobcentret. Han blev sygemeldt, og efter tre måneder kom fyresedlen. Det skriver TV 2 Nord

I oktober ramlede hans tilværelse fuldstændig, da jobcentret tog sygedagpengene fra ham. De mente, at hans situation var stationær, og at han ikke havde udsigt til at komme i job igen. Det på trods af, at hans helbredundersøgelser på hospitalet var i fuld gang, og at han stod over for en skulderoperation.

- Det var forfærdeligt, og jeg var nødt til at låne penge af nogle kammerater. Hvis jeg skulle have kontanthjælp, var jeg først nødt til at afvikle min pension og skaffe mig af med min bil og motorcykel. Det havde jeg ikke lyst til, så jeg var uden indtægter i flere måneder, siger Anders Falberg Larsen til Avisen.dk.

Var ikke klar over regler

Den 47–årige klejnsmed var ikke klar over, hvilke regler han havde som dagpengemodtager, og han var overbevist om, at det, hans sagsbehandler fortalte ham, var rigtigt.

Men ifølge Anders Falberg Larsen blev han på intet tidspunkt fortalt, at han havde krav på et jobafklaringsforløb. Han klagede derfor over den behandling, han havde fået, og først da medierne gik ind i sagen, erkendte jobcentret i Aalborg, at de havde begået en fejl i Anders Falberg Larsens sag.

- Jeg synes, det er trist, at man som borger først bliver hørt, når medier går ind i ens sag. Først da bliver man taget alvorligt i systemet. Jeg er dybt rystet, siger han.

I sidste uge lagde jobcentret sig fladt ned og erkendte fejlen. De vil nu genoptage Anders Falberg Larsens sag, og de har efterfølgende betalt fem måneders sygedagpenge tilbage til den sygemeldte klejnsmed.

Til TV 2 Nord siger jobcenterchefen Jesper Dahlgaard, at de har begået en fejl.

- Vi har begået et fejlskøn. Det er jo en ærgerlig sag, kan vi se, når vi kigger på den igen. Vi har også rettet op på det, så vi kan få Anders tilbage på banen. Han får sine sygedagpenge tilbage. Med 7-8000 sager om året kan det engang imellem gå for stærkt, og så kan vi selvfølgelig komme til at lave en fejl, det er vi ærgerlige over, siger Jesper Dahlgaard til TV 2 Nord.

Trængt økonomisk

Anders Falberg Larsen er glad for, at der endelig sker noget i hans sag efter måneder med uvished.

- Når man er uden indtægt i flere måneder, er man virkelig trængt økonomisk. Jeg havde kun lige råd til at få mad på bordet, og der var ingen penge til fornøjelser. Det eneste, jeg kunne foretage mig, var nærmest at gå tur med min hund, siger han.

Selvom han stadig kæmper med smerter i kroppen efter ulykken, håber han, at han kan vende tilbage til arbejdsmarkedet en dag.

- Hvis ikke det bliver som klejnsmed, kan jeg måske efteruddanne mig, siger han.