IOC ophæver Ruslands karantæne efter vinter-OL

Sport
De russiske ishockeyherrer vandt OL-guld som "olympiske atleter fra Rusland". (Foto: Foto: Grigory Dukor/arkiv/Reuters)

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har ophævet Ruslands karantæne.

Det bekræfter IOC onsdag på sin hjemmeside.

IOC har afventet test af de sidste dopingprøver fra russiske atleter ved vinter-OL i Pyeongchang, før karantænen blev ophævet.

- IOC kan bekræfte, at alle de tilbageværende resultater var negative.

- Derfor - som nævnt i bestyrelsens beslutning fra 25. februar - er karantænen af Den Russiske Olympiske Komité (ROC) automatisk ophævet med omgående effekt, skriver IOC.

Tidligere onsdag meddelte ROC, at karantænen var ophævet.

- Den Russiske Olympiske Komité er igen et fuldgyldigt medlem af den internationale olympiske familie, sagde ROC-præsident Alexander Zhukov ifølge dpa til nyhedsbureauet Interfax.

Ophævelsen af karantænen sker, tre dage efter at vinter-OL i Pyeongchang sluttede, og den kommer ikke uventet.

Det var ventet, at IOC ønskede at lade russiske atleter gå ind til afslutningsceremonien søndag ved vinter-OL med russiske flag.

Men to russiske dopingsager under legene i Sydkorea gjorde det svært at lukke russerne ind i varmen igen på det tidspunkt.

IOC udelukkede Rusland som nation fra vinter-OL på grund af det omfattende dopingprogram, der har været orkestreret i det store land gennem nogle år.

Knap 170 russiske atleter fik dog lov til at stille op ved vinter-OL som "olympiske atleter fra Rusland".

Russisk idræt er i de seneste år blevet ramt af adskillige dopingafsløringer.

Det har blandt andet medført, at russisk atletik i flere år har været afskåret fra at deltage i internationale konkurrencer, blandt andet OL i Rio i 2016.

Ligeledes måtte en række russiske medaljevindere fra vinter-OL i Sotji i 2014 aflevere deres medaljer tilbage, efter at det kom frem, at de var dopede under legene i Rusland.

/ritzau/