Hver femte på kontanthjælp har været anbragt uden for hjemmet gennem deres barndom eller ungdom.
Det viser en undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, skriver DR.
Det svarer til, at der blandt kontanthjælpsmodtagere er fire gange så mange, der har været anbragte som børn, sammenlignet med befolkningen generelt.
Det overrasker dog ikke seniorforsker i SFI, Anne-Dorte Hestbæk.
- Det er unge med en masse sår på sjælen, som der er brug for bliver kompenseret for eller behandlet, siger Anne-Dorthe Hestbæk til DR.
Anbragte børn er bagud på flere områder
Tidligere undersøgelser lavet af SFI om anbragte børn har netop peget på, at anbragte børn har dårligere forudsætninger for at komme i uddannelse og arbejde, at de er mere kriminelle, og at helbredet halter mere både psykisk og fysisk.
Derfor peger SFI-forskeren på, at der skal ske en større indsats for unge, så de ikke ender i samme situation.
Også Socialrådgivernes formand, Majbrit Berlau, mener, man skal lave nogle konkrete løsningsforslag.
- Der er brug for nogle strukturer, hvor man ikke bare fra den ene dag til den anden går fra at være barn til at være voksen med de voksenkrav, der følger med, siger Majbrit Berlau til DR, og forklarer det med særlige koordinerede indsatser for de 15-25-årige.
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) peger på flere kommuner, der har haft gode resultater ved at investere i en koordineret indsats mellem socialt arbejde og jobindsatsen.
Ministeren peger dog også på, at der skal ske en afbureaukratisering, så reglerne i kommunerne kan forenkles og sikre en bedre proces.
Kommunerne efterlyser også, at man forenkler beskæftigelseslovgivningen, der i dag er på 30.000 sider.