Administration 

Hotpants, jyske fup-schnitzler og myten om de dovne ledige

Artiklen om en jysk krofatter, der leverede farlige schnitzler til bierfester trak mange læsere i 2014. Det samme gjorde Joachim B., bæ-manden fra Herning og en række andre markante personligheder. (Foto: Scanpix / Arkiv)

Vi ser tilbage på et år, hvor arbejdsløse, polakker, pakkebude, folkeskolelærere og en yderst pinlig kagemand spillede nogle af hovedrollerne i Avisen.dk's mest læste artikler.

Endnu et år er gået på Avisen.dk.

2014 var året, hvor ledige stadig måtte leve af lommepenge fra kæresten, men alligevel ikke havde råd til medicin. Året, hvor de fremmede forsvandt, og lærernes forberedelsestid gjorde det samme. Helle og Løkke blev til gengæld hængende.

Inden 2014 slukøret lusker ud af bagdøren, vil vi kaste et blik tilbage på de sager, der optog danskerne med og uden job. Her er derfor en herlig nytårsparade med nogle af årets mest populære historier på Avisen.dk.

Luder og tandlæge-tæsk

For mange offentligt ansatte var 2014 helt bogstaveligt talt et hårdtslående år.

I løbet af året satte Avisen.dk blandt andet fokus på varme hænder, der får blå mærker på jobbet, og mange læste for eksempel om læreren, der fik millionerstatning fra en 10-årig med ADHD.

Også Gitte, der blev slået ned ved tandlægen, og sygeplejersken, der blev truet af patienter og kaldt luder trak mange klik.

Men ikke kun almindelige ukendte danskere risikerer liv og lemmer på jobbet. Også skuespillernes arbejdsliv er blevet farligere, og det satte Avisen.dk fokus på, efter den folkekære Bodil Jørgensens traktor-ulykke.

Veksler fem polakker til to jyder

Og apropos traktor, så var 2014 også året, hvor østarbejderne for alvor pløjede sig ind i landmænds og arbejdsgiveres hjerter og videre ind i både landsdækkende tv og den politiske dagsorden.

I løbet af året satte Avisen.dk fokus på myten om de dovne danske ledige, der ikke gad søge jobbene og derfor blev erstattet med østeuropæisk arbejdskraft - for eksempel viste det sig i flere tilfælde, at de danske ledige ikke søgte jobbene, fordi de slet ikke var slået op.

Mange læste også med, da vi undersøgte reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed, der blandt andet betyder, at Danmark skal betale polske børns lægeregning, hvis deres forældre arbejder her.

Endelig kunne vi også præsentere en direktør, der gik mod trenden og erstattede fem polakker med to jyder.

Den dag, Jes' forklaring forsvandt

Debatten om østarbejdere og danske arbejdsløse blussede for alvor op, da Danmarks Radio i efteråret sendte serien "Den dag de fremmede forsvandt".

Avisen.dk valgte en anden vinkel og fortalte nogle af de sider af historien, der ifølge de medvirkende selv ikke kom med i tv-programmet. For eksempel kom deltageren Jes med forklaringen på, hvorfor han ikke dukkede op til det job, han fik tilbudt for rullende kamera.

Men også den del af arbejdsløsheden, der ikke kommer på skærmen i bedste sendetid, interesserede Avisen.dk's læsere. For eksempel klikkede mange ind på vores mange artikler om gensidig forsørgerpligt - ikke mindst historien om Mie, der nægter at forsørge Ronni trods tudeture.

Også Lotte, der spildte et år i løntilskud, og Rasmus, der fik besked fra jobcentret om at droppe næseringen, fangede jeres interesse.

Og i løbet af sommeren fulgte mange med i vores artikelserie om problemet med de mange kontanthjælpsmodtagere, der må droppe medicin, fordi de ikke har råd.

Joachim B. vs. Johnny

I debatten om arbejdsløses vilkår havde Liberal Alliances Joachim B. Olsen som altid mange meninger. Og Avisen.dk's egen blogger Johnny Larsen havde mange meninger om både arbejdsløse og Joachim B. De to nåede at støde sammen flere gange, før Johnny trak sig tilbage - og mange læsere heppede på sidelinjen.

Den debat blev ind imellem grov, og det gjorde debatten om de ledige generelt.

Flere forskere advarede faktisk om, at hetzen mod de ledige i Danmark nærmede sig engelske tilstande. Artiklen om britiske lediges vilkår og sammenligningen med Danmark blev debatteret flittigt på Facebook.

Undskyld, jeg fik kræft

Men der var også glade nyheder om arbejdsløse, og dem elskede læserne også.

For eksempel var mange nysgerrige efter at finde ud af, hvad det var for et uventet opkald, som Mark fik efter sin fyring. Og i slutningen af 2014 blev Hjørring Kommune kendt for at investere i syge og svage.

Andre sygemeldte var dog knap så heldige i året der gik.

2014 var nemlig også året, hvor du kunne læse om gigtsyge Helle uden forsørgelse, der måtte låne kjoler af nabokonen og om stressramte Kim, der blev afsløret af en detektiv på børnedisco og fyret.

Og så sagde Susanne undskyld til sin kommune, fordi hun fik kræft.

Jytte og støvsugeren

Mens Susanne sagde undskyld, sagde hjemmehjælperen "Kom så, Jytte, nu skal du selv støvsuge".

Mange læsere fulgte nemlig også med, da vi skrev om de ældre, der skal trænes op til at klare sig selv. Og mange ville også gerne se, hvor meget hjemmehjælperen lavede dengang i 1980 - bare sådan lige for at sammenligne.

Apropos de ældre, så synes de radikales Morten Østergaard, at efterlønsreformen er en succes, fordi den får seniorerne at blive længere på arbejdsmarkedet. Den udmelding skabte en sand læserstorm.

Skam dig, Østergaard, du kan selv gå på pension som 60-årig, skrev en læser blandt andet.

I det hele taget nåede politikerleden nye højder i 2014. Det fik blandt andet Pia Kjærsgaard til at beklage dybt.

Mens I læsere mildest talt ikke var begejstrede for landets magthavere, var I til gengæld pænt begejstrede for at se selvsamme magthavere gjort til grin på Twitter.

Bonus til kyske au pair-piger

Ikke kun ledige, sygemeldte og ældre dinglede på kanten af arbejdsmarkedet og samfundet i 2014.

Avisen.dk's artikler om forhold blandt andet for vikarer, ungarbejdere og au pairs trak også læsere til.

For eksempel historien om 18-årige Nikita, der pludselig skyldte chefen 24.500 kroner, da hun blev fyret fra et callcenter. Og historien om Lars, hvis vikariat blev forlænget i det uendelige - indtil det pludselig ikke gjorde.

Og så læste mange med, da vi afslørede, at au pair-piger får en bonus på 10.000 kroner for at undgå graviditet.

Smæk for at komme for tidligt eller tisse for meget

Mens der var bonus til kyske au pair-piger, vankede der bøder til svedige chauffører.

I 2014 afslørede Avisen.dk nemlig også urimelige arbejdsforhold for de ansatte i Nemlig.com - blandt andet bøder for at komme for tidligt.

I det hele taget kiggede vi nærmere på den branche, der kører ud med vores varer, pakker og breve, og beskrev også i en række artikler en brutal ledelsesstil på Københavns Postcenter. Blandt andet ville chefen holde øje med længden på de ansattes tissepause.

Konkurrenterne havde dog heller ikke helt rent mel i postsækken. I flere artikler skrev vi om pakkebude, der arbejdede sort.

Læserne klikkede flittigt på både de artikler og på dem om den hemmelige arbejdsulykke ved metrobyggeriet.

Klynk eller knap-helvede?

Arbejdsløshed, barske chefer og faldulykker var de fleste læsere enige i kunne være et mareridt.

Til gengæld fik pædagogers knap-mareridt flere op af stolen. En del læsere mente, at pædagoger var forkælede, fordi de bad forældre om ikke at give børn tøj på, der skal knappes.

Men ikke kun pædagogerne fik besked på ikke at klynke. 2014 var også året med heftig debat af forældres vilkår - mange danskere orker nemlig ikke både børn og job, kunne vi fortælle.

Fy, Gerdas mand!

Lærerne blev også beskyldt for både at klynke og være forkælede, men mange danskere havde dog også sympati for dem. De nye arbejdstidsregler trådte i kraft i 2014, og flere lærere klagede over manglende forberedelsestid og stress. Avisen.dk fulgte debatten, og læserne fulgte især med, da en lærer ytrede ordene: I har altid været pisse-misundelige på os.

Misundelig blev man også, da Avisen.dk afslørede, at danske soldater bor på luksushotel betalt af staten.

Til gengæld behøvede ingen være misundelige på handicaphjælper Gerda, selvom hun arbejder for sin ægtefælle. Gerdas mand tog nemlig hendes sjette ferieuge.

Kro-fatters farlige schnitzler

Gerda var ikke den eneste kvinde, der fik rumpen på komedien.

Året, der gik, diskede også op med en burgerkæde, der ville have kvinder i hotpants.

Og så er der næppe noget mere sexet i denne verden end schnitzler. I hvert fald ville rigtig mange gerne læse historien om en kro-fatter, der var fræk på den forkerte måde, i artiklen om en jysk fup-kro, der leverede 600 farlige schnitzler til en bier-fest.

Brudepar i panik

De frække, festlige, skæve og sjove historier klikkede også lystigt på Avisen.dk i 2014.

For eksempel ville mange lure med, da vi viste billeder fra en vild Rema 1000-fest.

Nogle fotos bliver et hit, fordi de er gode - andre fordi de er det stik modsatte. I forbindelse med en artikel om dårlige fotografer bragte Avisen.dk et galleri med elendige fotos fra Iben og Martins bryllup. Den visuelle mishandling af det arme brudepar stor-klikkede og er allerede blevet lidt af en kult-klassiker på Avisen.dk.

Fra amatørfotograf til amatørnudist. Det pirrede nemlig også jeres nysgerrighed, de vi fortalte om den mærkedag, hvor man skal arbejde nøgen i haven.

Kagemænd, bæ og pinligheder

I lurede også gerne med i statistikken over de fornavne, der tjener mest - måske i håbet om at finde jeres eget navn på listen.

Og så fandt mange det lækkert at lure på de sære, frække og yderst delikate kager til jobbet - for ikke at tale om historien om Føtex' pinlige kagemand-bommert.

Også pinligt, men til gengæld knap så appetitligt var det, da en berygtet bæ-mand gik amok i en mønttæller i Herning.

Endelig blev det ultimative pinligheds-galleri også et stort hit i det forgangne år, nemlig en samling af butikkernes sjove skilte-bommerter.

Avisen.dk og 2014 bukker pænt og takker af - men mon ikke 2015 også byder på en passende dosis pinligheder?

Portræt af Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine. Bendtner har solbriller på.
Kendte

Bendtner tordner mod

medierne efter indbrud

Politi med vandkanon mod demonstranter
Nyheder

Corona-udgangsforbud

udløser optøjer 

En politibil i bevægelse.
Krimi

Tyve kørte galt –

med politiet i hælene

Pelle Peter Jencel og Maria Jencel til DMA uddelingen i efteråret.
Underholdning

DR-værter: Lavede

baby under nedlukning

Den brændende dukke  med statsministerens hoved på.
Krimi

Dukkeafbrændingen:

Tre anholdt - en på fri fod

En dame smiler mens hun rører ved sit lange grå hår
Sundhed

Derfor bliver nogen hurtigere

gråhåret end andre

En vaccine dosis trækkes op i en nål. Glasset holdes af en hånd med en blå plastik handske.
Nyheder

Chok på sygehus:

Ansatte snyder

med vaccinekø

Et fly og en grædende kvinde i lufthavnen
Krimi

Nye undersøgelser:

MH370 blev skudt ned

En amerikansk snigskytte i nogle bjerge skyder
Helt vildt

Snigskytte dræber fem terrorister

med ét skud

Nyheder

Uafklaret Støjberg:

Jeg er stadig venstremand 

Melania og Donald Trump den sidste dag på vej op i et fly
Kendte

Rygter florerer:

Skilsmisse på vej

Underholdning

Danmarks yngste prinsesse 

fylder år

Et poolbord
Krimi

15 unge festede ulovligt 

med poolbord og bar i værksted

En mand bliver testet for corona
Corona

Positivprocent fra lyntest er

under 1 for tiende dag i træk

Politi i lufthavn går med mistænkt
Krimi

Verdens mest eftersøgte narkobaron:

ANHOLDT

Nyheder

Kinesisk minearbejder er reddet efter to uger under jorden

billede af signe lindkvist
Kendte

Signe Lindkvist
er rasende:
"Kæmpeidioter"

billede af Janni Ree
Kendte

Janni Ree i

kovending:

- Undskyld

billede af Lars Løkke Rasmussen
Nyheder

Lars Løkke-parti

kan brage ind

i Folketinget

Nicklas Bendtner
Kendte

Nicklas Bendtner
fanget i Dubai

Anne Louise Hassing ses her sammen med fire kolleger i badehotellet
Kendte

"Badehotellet"-stjerne

springer ud med

liderlig fortælling

johanne schmidt-nielsen sidder med hovedet i den ene hånd
Kendte

Johanne Schmidt-
Nielsen: Jeg skal

være mor igen

billede af skilt af med teksten ingen adgang på grund af corona
Corona

Fire kommuner

ligger under

bekymringsgrænse

sundhedsperson står med en test i hænderne
Corona

Britisk variant fylder mere i smittetallene

Billede af Larry King
Kendte

Den legendariske 

tv-vært Larry King

er død

politiets afspærringstape ses i buske
Krimi

Opdateret:

41-årig fængslet for drab

Michael Aastrup Jensen iført butterfly sammen med sin kone
Nyheder

Venstre-profil

beklager dybt:

- Det var en fejl 

skuespilleren Esben Dalgaard smiler
Underholdning

Dansk stjerne

skal tabe sig 30 kilo 

billede af skattestyrelsens hjemmeside
Nyheder

Her er jokeren

i årsopgørelsen

skuespilleren robert hansen smiler
Kendte

Robert Hansen sammen

med kæresten igen

kvinde med mundbind viser lottokupon
Helt vildt

Lotto-vanvid:

Vinder 6 milliarder

kroner 

strand med palmer under blå himmel
Rejser

Danskere bestiller rejser

- risikerer at miste både

ferie og penge

soldater ligger på jorden i p-kælder
Nyheder

Biden undskylder:

Soldater måtte

sove i P-kælder

venstres Michael Aastrup Jensen smiler
Nyheder

Kritik af V-ordfører:

Rejste til Dubai

med kæresten

sundhedsmedarbejder med ansigtsmaske står med vatpind og reagensglas
Nyheder

Laveste antal positive

siden september

Karsten Ree portræt
Kendte

Karsten Ree siger nej til vaccine

Hotel Burj Al Arab i Dubai
Nyheder

Trods negativ test:

33 danskere smittet i Dubai

chefforsker Patrick Vallance
Nyheder

Boris Johnson: Britisk mutation kan være mere dødelig

Kurt Thyboe med Karina Frimodt i baggrunden
Kendte

Kurt Thyboe i dyb sorg:

Min kvinde er død

Smilende kronprins ved skrivebord
Nyheder

Kronprinsen til møde om krænkelser

Ampul med vaccine
Corona

Flere vacciner forsinkes

Bil på hovedet på mark
Krimi

Alvorlig motorvejsulykke:

Bil endte på mark

stadion i Qatar
Sport

DBU afviser Qatar-boykot

sort mus på et bord
Helt vildt

Sensation:

Forskere får lamme

mus til at gå igen

Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemøde
Nyheder

Vil aflyse alle eksamener i folkeskolen

hjemmetest-kit til coronatest
Corona

Hjemmetest kan

blive det nye våben

i corona-kampen

elg kigger ind i bil hvor der sidder en bekymret hund
Dyreliv

Her er årets

vildeste billeder

Nyheder

Strandede danskere

må selv finde hjem

kanyle og vaccineglas
Corona

9 ud af 10 danskere

siger ja til vaccine

Johannes Langkilde og Katrine Muff sidder foran en piano
Film og TV

Værtens hemmelighed:

Overvejede karriere

i musikken 

Arnold Schwarzenegger sidder i bil med sort mundbind og plaster på skulderen
Kendte

Arnold Schwarzenegger

har fået sprøjten

redningsarbejdere ved mine i kina
Krimi

Kamp mod uret:

Minearbejdere fanget

under jorden 

græsk strand set fra oven
Corona

Tiden er ikke moden:

Afviser vaccinepas

Daniel Craig med solbriller går på gade i rollen som James Bond
Film og TV

James Bond udskudt

igen igen igen

fly på landingsbanen i lufthavnen i Dubai
Rejser

Stopper alle fly

fra Dubai

Helle Thorning-Schmidt med korslagte arme.
Nyheder

Helle Thorning skal undersøge Trump

Nick Hækkerup på pressemøde
Nyheder

Nederlag til regeringen

To dinosaurer
Dyreliv

For første gang:

Dansk forsker finder

numsehul fra dinosaur

Annette Heick og Jesper Vollmer til reception
Kendte

Annette Heicks mand:

Så tæt var jeg på at dø

Natasja Crone i nedringet sort gallakjole sammen med Rasmus Tantholdt til en premiere.
Kendte

Turbulent forhold

Anders Steen Brandt
Film og TV

DR stjæler vejrvært fra TV2

Brændende bygning
Nyheder

Mindst 15 omkommet i brand på plejehjem

Mand suger på e-cigaret
Nyheder

Ny rapport:

Passiv rygning fra

e-cigaretter skader

Nyborg Slot set fra parken
Nyheder

Aflyser stor jubilæumsfest:

Byen er ældre end troet

københavns byret set udefra
Krimi

Mystisk sag: Kvinde

overså sin mands lig

Glade mennesker på festival
Nyheder

Kæmpe festival aflyst

Matte Frederiksen på Amalienborg under sidste ministerrokade.
Nyheder

Mette afslører

ministerrokade

Lars Mikkelsen i kostume fra Badehotellet. Her taler han i telefon.
Underholdning

Det bli'r i familien:

Lars Mikkelsen får rolle

i "Badehotellet" med

sin kone og søn

Krimi

Kevin Magnussen

vinder millionopgør

mod tidligere manager

Billede fra nyhavn i København.
Nyheder

Ulækker rekord:

Så KLAM er København

Amanda Gorman på talerstolen under indsættelsen af Joe Biden.
Nyheder

Stjerne for en aften:

Alle elsker ung digter

En saftig bøf bliver skåret ud.
Mad og drikke

Disse danskere

dropper kødet

En ung kvinde ligger på en seng på maven med åbne øjne.
Sundhed

Sover du dårligt?

Her er søvnekspertens

10 bedste råd

en person står på langrendsski ved en skov. Der ligger godt med sne overalt.
Nyheder

Skiferien hænger i

en tynd tråd:

Her er alternativerne

Joe Binden i det ovale kontor med mundbind på
Nyheder

Bidens første arbejdsdag:

Rydder op efter Trump

billede af robert hansen
Kendte

Robert Hansen

er single igen

billede af Robbie Willams
Kendte

Robbie Williams er

"ret syg" af covid-19

ældre borger bliver vaccineret
Nyheder

Borgere over 85 år må vente lidt på første vaccinestik

billede af Mai Manniche
Kendte

Mai Manniche provokerer:

- Nu booker jeg ferie til Dubai

Nyheder

Joe Biden er taget i ed som USA's præsident