Her er verdens sikreste flyselskaber

SAS er med i top 20 på airlineratings.com's liste over verdens sikreste flyselskaber. (Foto: Ritzau Scanpix)

SAS er igen at finde blandt de 20 mest sikre flyselskaber i verden. Vinderen er en gammel kending.

Hvis du har bestilt flybilletter til rejsen i 2020, kan du måske få lidt ro i sindet ved at kigge på listen over de 20 mest sikre flyselskaber. 

AirlineRatings.com overvåger 405 flyselskaber verden over og har netop offentliggjort listen over de 20 selskaber, som vurderes som de mest sikre i 2020. 

Titlen som det mest sikre flyselskab går igen til australske Qantas, der har siddet på titlen siden 2014. Kun i 2018 måtte Qantas dele æren med de 19 andre selskaber i top 20, da feltet her tilsyneladende lå for tæt til at kåre en decideret vinder. 

Qantas er med 99 år på bagen det selskab i verden, som har opereret kontinuerligt i længst tid. Selskabet har ikke haft en ulykke med fatale følger siden 1951. 

SAS er med igen

SAS er traditionen tro også at finde på listen, og i år er det skandinaviske selskab på en 14. plads. I forhold til sidste år er store selskaber som British Airways, American Airlines og United, gledet ud af listen. 

Kåringen foretages ud fra en række forskellige kriterier som fx antal af uheld og alvorlige episoder, flyenes alder, uddannelse af piloter og selskabets økonomi. Og ikke blot små og store hændelser. 

- Alle flyselskaber har hændelser hver dag, og mange skyldes problemer med fremstillingen af flyene - ikke operationelle problemer i flyselskabet. Det, der adskiller et sikkert flyselskab fra et mindre sikkert, er den måde, som besætningen håndterer hændelserne på. Så det vil være misvisende kun at bruge det som parameter, siger Geoffrey Thomas, redaktør på airlineratings.com.

Top 20 over de mest sikre flyselskaber i verden

1. Qantas
2. Air New Zealand
3. EVA Air
4. Etihad Airways
5. Qatar Airways
6. Singapore Airlines
7. Emirates 
8. Alaska Airlines
9. Cathay Pacific
10. Virgin Australia
11. Hawaiian Airlines
12. Virgin Atlantic
13. TAP Air Portugal
14. SAS
15. Royal Jordanian
16. Swiss
17. Finnair
18. Lufthansa
19. Aer Lingus
20. KLM