Flere danskere på kontanthjælp igennem lang tid får lov til at sejle deres egen sø.
Staten har nu opgivet knap 2.500 på kontanthjælp i mere end ti år, og det er 17 procent flere end for bare to år siden, skriver Politiken.
Dermed skal kontanthjælpsmodtagerne ikke længere stå til rådighed for et job eller aktivering, og de kan uden krav hæve kontanthjælpen.
Det kræver nytænkning af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i en kommende reform af kontanthjælpen, mener arbejdsøkonom i tænketanken Kraka, Andreas Højbjerre.
"Mere af den samme indsats duer i hvert fald ikke, for meget er allerede gjort, og der skal ske noget helt nyt. Blandt andet skal der være meget skarpere fokus på integration, fordi indvandrerkvinder udgør så stor en andel af dem, der er virkelig langt fra arbejdsmarkedet," siger han til Politiken.
Af de 6.000 danskere, der har været på kontanthjælp i mere end ti år, er omkring hver tredje en indvandrerkvinde, selvom de kun udgør tre procent af befolkningen. Økonomiprofessor Michael Svarer mener dog, at et mål om at få alle i job er forkert.
"I gruppen af indvandrerkvinder er der for eksempel mange, der hverken kan regne eller skrive, og her er det forkert at blive ved med at prøve at aktivere dem ind på arbejdsmarkedet. Man må sætte et andet mål," fortæller Michael Svarer til avisen.
Kontanthjælpsmodtagere, som ikke længere skal stå til rådighed, kommer i kommunernes kategori for "midlertidigt passive".
Kilde: Politiken