En million er ikke, hvad den har været
Når Martin Jørgensen (tv) og Morten Ankerdal (th) onsdag forsøger, at vinde en rund million kroner til fordel for organisation 1Child i "Hvem vil være millionær" på TV 2 Charlie, så er millionen ikke det samme værd som da programmet begyndte i 1999. I midten er det værten Hans Pilgaard. (Foto: Foto: TV 2)
En nutids-million var i 1972-kroner næsten syv gange så meget værd.

Har man en million, så er man rig. Sådan har det i hvert fald været siden 1970’erne.

Millionen er således det magiske beløb. Det går igen og igen i musik, film og på tv, skriver investeringsplatformen June, som drives af Danske Bank, i sit nyhedsbrev.

Millionen "har farvet og formet den danske folkesjæl de seneste 50 år. Fra Olsen Bandens geniale kup til Rasmus Seebachs radiohits er de seks nuller igen og igen blevet markeret som stedet, hvor den svimlende rigdom begynder. Det er jo heller ikke tilfældigt, at radioprogrammet om investering på Radio24syv hedder Millionærklubben".

Men en million er bare ikke, hvad den har været. Således er den million, som er blevet stillet i udsigt siden 1999 i TV 2-programmet "Hvem vil være millionær" gennem årene blevet en tredjedel mindre værd, skriver June.

June konstaterer samtidigt nøgternt, at "penge bliver nemlig en lille smule mindre værd hvert år, fordi priserne på alting i samfundet generelt stiger en lille smule hele tiden".

Vender man det på hovedet er en nutids-million ifølge June i 1972-kroner 6,7 millioner kroner værd.

Springet er mindst fra 2019 til 1989, hvor en nutidsmillion er 1,7 millioner kroner værd.

Således kunne Danmarks første Lotto-millionær købe 70 procent mere for sin million, end en millionær kan i dag.

via Listen To News