Eksplosion i antallet af ansøgere: Flere har ikke råd til konfirmation
Flot nyt tøj og gaver er nok det, de fleste unge forbinder konfirmation med. Men stadig flere forældre må søge hjælp for at opfylde den drøm. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix Ritzau/arkiv
Stadig flere forældre søger økonomisk hjælp for at give deres børn en ordentlig konfirmationsfest. Ifølge foreningerne, der giver støtten, føler mange forældre, at de fejler, hvis de ikke kan give deres barn en fest.

Foreningerne Foreningen til Støtte for Mødre og Børn og Børnesagens Fællesråd har siden starten af 90'erne givet tilbud om konfirmationshjælp til mindrebemidlede forældre, der ikke har råd til at holde en konfirmationsfest for deres børn.

I de senere år er antallet af ansøgere dog eksploderet, og foreningerne melder om et stigende behov for hjælp. Det skriver Jyllands-Posten.

Annicha Mortensen er en af de knap 250 danske forsørgere, der sidste år fik et stipendium på 2.500 kroner. Pengene gjorde en verden til forskel.

- Det var super fedt! Det gjorde en stor forskel for os og betød rigtig meget. Festen løb op i 10.000 kr., og min økonomi så ganske forfærdelig ud på det tidspunkt. Det havde været en helt anden form for fest, hvis vi ikke havde fået hjælp, siger hun til Jyllands-Posten.

Marianne Brøndberg er socialrådgiver og daglig leder af Foreningen til Støtte for Mødre og Børn. Hun påpeger over for Jyllands-Posten, at konfirmationer er blevet en voldsomt dyrere fornøjelse i de senere år, og at børn af familier, der ikke har råd til det helt store udtræk, risikerer at blive ekskluderet fra fællesskabet.

- Vi ser, at familierne bliver rigtig trængte. Der er rigtig mange, som skriver i deres ansøgninger, at de føler sig som en dårlig mor, når de ikke kan afholde en konfirmation for deres barn på lige fod med de jævnaldrende kammerater, siger hun til Jyllands-Posten.

Ifølge Børnesagens Fællesråd er der indtil videre blevet uddelt 92.500 kroner i stipendier. Sekretariatschef, Inge Marie Nielsen, i foreningen anerkender, at det ikke er mange penge, men at det måske lige akkurat er nok til lidt nyt tøj og en lillebitte fest.

Har du svært ved at finde penge til at afholde dit barns konfirmation og søger/har du søgt tilskud fra foreninger for at få det til at lykkes? Kontakt Avisen.dk på victor@avisen.dk eller 40 63 24 02.