Drop lønforhandlingerne. Så klart er budskabet fra Keld Jensen, professor og forhandlingsekspert.
Han mener at forhandlingerne ikke er energien værd.
"Når lønmodtageren får en lønforhøjelse på 2 pct., skal SKAT have cirka halvdelen, hvilket naturligvis forringer lønmodtagerens værdi markant. Jeg siger ikke, at man som lønmodtager skal undlade at gå efter en højere løn. Men jeg vil klart anbefale, at man i langt højere grad bringer andre parametre i spil i forhandlingen" Siger han til EPN.dk, Jyllands-posten.
Et godt tip
En forhandlingssituation skal være et samarbejde mellem arbejdsgiver og lønmodtager, understreger han. Det gælder ikke om at finde en vinder og en taber.
I stedet for at trække så meget løn ud af din chef som muligt, foreslår Keld Jensen at man kigger på andre værdier.
"Som lønmodtager kan du eksempelvis sætte dig ved forhandlingsbordet med et ønske om at opnå mere ferie, særlige forsikringsaftaler, bonusordninger, hjemmearbejdsdage, efteruddannelsesforløb osv. Alt sammen noget, som bibringer dig en stor værdi som lønmodtager og samtidig holder arbejdsgiverens omkostninger langt lavere end ved den klassiske forhandling på løn," siger Keld Jensen.
Han understreger vigtigheden i, at have disse værdier på hånden, når man forhandler.
Hvis man går til sin arbejdsgiver, kun med målet om mere løn, for man højest sansynligt ikke rykket ham en tomme. Så går forhandlingerne i hårdknude.
Har du i stedet andre variable i ærmet, som for eksempel feriedage, kan du styrke samarbejdet mellem dig og din arbejdsgiver.
Kilde: Jyllands-posten.dk
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.