Egyptens regering tilbyder at gå af
De egyptiske borgere frygter, at de har fået erstattet ét undertrykkende regime med et andet. Foto: AFP
Den midlertidige regering i Egypten tilbyder at gå af efter at have mødt stor folkelig modstand.

Efter tre dages massive folkelige protester i Cairo har den egyptiske regering tilbudt at træde tilbage.

Det skriver BBC.

"Premierminister Essam Sharafs regering har meddelt hærens øverste råd, at den vil trække sig tilbage," siger regeringstalsmand Mohammed Hegazy i følge det egyptiske nyhedsbureau Mena.

20 personer har mistet livet og næsten 1.800 personer er blevet såret under protesterne, der skyldes utilfredshed med, at regeringen, som er udpeget af militæret, dels planlægger at give militæret særlige økonomiske fordele, dels planlægger at udskyde valget af en ny præsident til 2012 eller 2013.

Demonstranterne frygter, at militæret slet ikke vil overlade magten til en civil, folkevalgt regering. Samtidigt benytter det midlertidige militærstyre ifølge en rapport fra Amnesty International sig ligesom det tidligere styre af tortur af mistænkte og censur af medierne.

"Eurforien fra oprøret er blevet erstattet af frygt for, at et undertrykkende regime blot er blevet erstattet med et andet," skriver Amnesty.

33-årige Ahmed Imam, der er blandt demonstranterne, mener, at det var en fejl at overlade magten til militæret efter at den tidligere præsident, Hosni Mubarak, i februar gik af.

"Vi skulle ikke have forladt gaderne. Vi serverede magten til militæret på et sølvfad," siger han til BBC.

Kilde: BBC