Efter gigantisk nedtur: Kendt erhvervsmand er tilbage

Erik Damgaard er efter flere forsøg på et comeback i erhvervslivet tæt på for alvor at lande på benene efter en gevaldig nedtur. (Foto: Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix (arkiv))

Eks-milliardæren Erik Damgaard og den rufferi-dømte Anni Fønsby var for ti år siden et markant par i den kulørte verden. Nu har Erik Damgaard skabt sig et nyt liv.

Den fallerede erhvervsmand Erik Damgaard har fundet et hul i markedet og er på vej tilbage fra det hul han røg ned i, da finanskrisen satte ind i 2008.

Erik Damgaard var dengang milliardær. I dag er han millionær, og lever et nyt liv, fortæller han til Finans.

Erik Damgaard blev i nullerne kendt, da han sammen med sin bror, Preben Damgaard, solgte it-firmaet Navision til Microsoft for et beløb, der gjorde brødrene til milliardærer.

Det var i 2002, og 2011 gik han konkurs.

I de ni år blev Erik Damgaard også kendt for sit forhold til Anni Fønsby, som i to omgange blev dømt for rufferi. Sammen deltog Erik Damgaard og Anni Fønsby i et realityshow.

- Men det har jeg lagt bag mig. Så kan det godt være, at folk i den almindelige offentlighed betragter mig som latterlig, men de fleste i it-branchen ved da forhåbentlig, hvad jeg står for rent professionelt, siger Erik Damgaard i dag til Finans.

Han fortæller, at han ikke er flov over de år, men at han "er træt af hele den Se og Hør-linje", der blev en del af hans liv. Han kalder det en "dum beslutning".

Artiklen fortsætter under billedet ...

Erik Damgaard ses her sammen med Anni Fønsby. Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix (arkiv)

Den nu knap 58-årige Erik Damgaard flyttede til Spanien og forsvandt fra offentlighedens søgelys. Her har han atter fået gang i en erhvervskarriere og er blevet gift med brasilianske Renata.

Ifølge Finans driver Erik Damgaard virksomheden Uniconta med 30 ansatte. Uniconta er et økonomisystem til små og mellemstore virksomheder, og ventes at nå "breakeven" i 2020.

Erik Damgaard er dermed på vej tilbage fra det hul han røg i for cirka ti år siden.

- Det lyder måske lidt arrogant at sige, at vi ikke har nogen udfordringer. Men alvorlige udfordringer? Nej, det har vi ikke. Vi er kommet henover den fase, hvor vi var ukendte og manglede funktioner i systemet. Nu virker det. Det er hurtigt, stabilt og fornuftigt prissat. På den måde er alle stumperne landet rigtigt, hvilket selvfølgelig skyldes, at vi er gamle ræve ud i det, siger Erik Damgaard til avisen.