Socialrådgiverne i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense er desperate over den nuværende situation.
Det fortæller Anne Jørgensen, formand for Dansk Socialrådgiverforening, Region Syd, til Fyens.dk.
Hun har holdt møder med tillidsfolk og ansatte i forbindelse med, at forvaltningen har besluttet at lukke flere af de indsatser, der skulle få ledige tættere på job eller uddannelse. De 48 millioner kroner, man sparer på at lukke indsatserne, skal i stedet bruges på virksomhedspraktik og flere samtaler med de ledige.
Men det frustrerer socialrådgiverne, som ikke aner, hvordan det skal ske, fortæller Anne Jørgensen.
- Alene i beskæftigelsesafsnittet for ledige, aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år har sagsbehandlerne over 140 sager hver. Og de er så pressede, at der blandt deres sager er ledige borgere, de ikke har set i to år, siger hun til Fyens.dk.
Det kan lade sig gøre, fordi Odense som en del af et frikommuneforsøg har fået lov til at arbejde mere fleksibelt efter behov.
- Jeg synes, det er beskæmmende - og det synes de medarbejdere, som sidder med borgerne, også. Folk er nærmest desperate over, hvad man udsætter borgerne for, og hvor dårligt de er i stand til at hjælpe, fordi de har så mange sager, siger Anne Jørgensen til Fyens.dk.
Frikommuneforsøget ophører 1. juli, hvorefter den fynske forvaltning ikke længere kan arbejde fleksibelt, men skal leve op til lovens krav.
Anne Jørgensen fortæller, at forholdene har fået en del til at sige op, mens andre har meldt sig syge på grund af det store arbejdspres. Arbejdstilsynet har tidligere kritiseret og givet påbud for arbejdsforholdene i forvaltningen.
Fyens.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen René Juncker.