Dansk OL-håb var kørt død i svømningen

Sport
Pernille Blume, som skal til OL i Rio til december, følte, at for mange mennesker bestemte over hende og kørte død i svømningen. (Foto: Foto: /Free)

For Pernille Blume, der har vundet flere VM- og EM-medaljer, har OL-deltagelsen været i fare det seneste år.

Pernille Blume fik onsdag en billet til sommerens olympiske lege i Rio.

Men det var nær ved, at OL og svømningen blev ligegyldig for Blume, som mistede motivationen og lysten i en sådan grad, at hun måtte holde pause fra træningen.

Først for tre måneder siden vendte den 21-årige svømmer for alvor tilbage til træningsbassinet.

- Jeg var kørt død i svømningen og følte ikke længere, jeg havde mig selv med i det. Det var en følelse af, at en masse andre personer i meget lang tid havde bestemt for meget over min svømning og taget beslutninger for mig.

- Så jeg var nødt til at trække mig tilbage og mærke efter i mig selv, hvor meget jeg gerne ville min svømning, siger Blume i en pressemeddelelse.

Blume har fået mere fokus på disciplinen 50 meter fri, hvor hun tidligere satsede mere på den dobbelte distance.

Den nye udfordring har været en medvirkende årsag til, at hun igen trives med sin svømning. Og tiderne har været gode.

Således vandt hun 50 meter fri ved Danish Open i en tid, der kun var syv hundrededele fra Jeanette Ottesens danske rekord.

- Der er mange ting, som er ændret, siden jeg er kommet tilbage. Den største ændring er dog mig selv og min tilgang til sporten. Jeg har lært at stole 100 procent på mig selv, og hvad min krop fortæller mig.

- Ud over det har jeg et rigtig godt samarbejde med min træner, som er god til at lytte og være åben omkring tingene, så vi kan få det mest optimale ud af mig og min sport, siger hun.

Team Danmark-direktør Lone Hansen er imponeret over Blumes form efter hendes midlertidige stop.

- Det er et virkelig flot comeback, Pernille Blume har leveret.

- Vi glæder os over, at hun har genfundet motivationen efter sin pause, og at hun nu bliver en del af det stærke hold af svømmere, der skal vise Danmark frem i OL-bassinet, siger Lone Hansen.

/ritzau/