Finanskrisen har været hård for de fleste, men kommunaldirektører og forvaltningschefer har ikke mærket nær så meget til det, som dem, de har ansat.
I gennemsnit er deres løn steget mere end dobbelt så meget, som helt almindelige kommunalt ansattes, skriver Ugebrevet A4.
I teknik og forvaltning er chefernes lønninger steget med 27 procent, mens det kun drejer sig om ni procent for rengøringsassistenter og socialrådgivere.
Det er helt galt, mener Dennis Kristensen, der er formand for FOA.
"Der er taget ansvar for finanskrisen fra den almindelige ansattes side, mens der fra topledelsernes side på ingen måde er taget hensyn til, at der har været en økonomisk krise. Tværtimod har den øverste ledelse taget rigtig, rigtig godt for sig af retterne," siger han til Newspaq.
FOA organiserer en lang række kommunalt ansatte som f.eks. social- og sundhedsassistenter, rådhusbetjente og portører, og han forstår godt, hvis de føler sig fortørnede over den skæve lønstigning.
"Man går som ledelse - både administrativt og politisk - ud og siger til medarbejderne: 'Riget fattes penge, vi er i økonomisk krise, så vi er nødt til at lave nogle nedskæringer', og når det så kommer til cheferne, så er der alligevel penge til at holde en lønfest. Det er i sig selv et rigtig skidt signal," siger han.
Samme opfattelse har Henning Jørgensen, professor på Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet. Han siger til Ugebrevet A4, at det er signalforvirring, der vil blive opfattet som hykleri.
Bent Greve, der er professor i offentlig forvaltning på Roskilde Universitet, påpeger, at cheflønningernes himmelflugt kan komme til at resultere i lønpres.