Nyuddannede lærere og sygeplejersker har svært ved at få job.
Derfor foreslår FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og private ansatte, at man opprioriterer den såkaldte jobrotationsordning.
Ordningen betyder konkret, at ældre medarbejdere kommer på efteruddannelse og dermed giver plads til de nyuddannede, der på den måde får joberfaring.
Regeringspartierne mener, at man opprioriterer jobrotationsordningen.
"Det er et rigtig godt værktøj, som, jeg synes, vi skal fokusere endnu mere på. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for opkvalificere jobrotationen," siger Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, til Newspaq.
Han bliver bakket op af kollegaen i SF.
"Netop i en krisetid er det en god idé, at man bruger tiden på at efteruddanne dem, der er i arbejde i forvejen, så de andre kan komme ind. Det er en god idé at styrke det," siger Eigil Andersen til Politiken.
Også oppositionen er positivt stemte over for en udvidelse af rotationen.
"Jeg synes, det er en god idé at få ledige ud på en arbejdsplads og få opkvalificeret den eksisterende arbejdsstyrke," siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnes, og fortsætter:
"Hvis ministeren har en pose penge, så er jeg parat til at udvide ordningen."
Hun advarer dog mod, at man bare pumper offentlige midler ud i ligegyldig uddannelse, som ikke har relevans for de ansatte.
Der er derfor lagt op til konkrete forhandlinger om en udvidelse af ordningen, når finanslovsforhandlingerne går i gang i de kommende uger.