Hver sagsbehandler på det udskældte jobcenter på Lærkevej i København har i gennemsnit ansvaret for 220 sager om aktivitetsparate borgere.
Selv om sagsbunkerne på Lærkevej dermed er væsentligt højere end i en række andre kommuner, skal medarbejderne ikke regne med, at de får mindre at se til.
Det slår beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) fast over for Avisen.dk.
- Jeg synes, at det er mange sager, og jeg ville ønske, at bunken var lavere. Men jeg ved også godt, at pengene til indsatsen ikke hænger på træerne, siger Anna Mee Allerslev.
Alt for mange sager
Der har i den seneste tid været skarp kritik af sagsbehandlingen på jobcentret i det københavnske nordvestkvarter. I kølvandet på debatten er det kommet frem, at hver sagsbehandler ifølge Dansk Socialrådgiverforening har ansvaret for over 200 sager.
-Det er det højeste tal, jeg kender til, erklærede Rasmus Balslev, formand for Dansk Socialrådgiverforenings Region Øst i Information onsdag. Socialrådgiverne anbefaler, at en sagsbehandler højest bør have ansvar for mellem 40 og 55 sager.
Ifølge Anna Mee Allerslev er der imidlertid ikke udsigt til at ændre på situationen på Lærkevej.
- Som jeg har sagt til chefer og medarbejdere derude, ligger det ikke i kortene, at der kommer flere penge til den generelle indsats på Lærkevej. Grunden er, at de har fået mere end 100 millioner kroner ekstra inden for de sidste par år. Det er en benhård politisk prioritering i de her, hvor kommunerne er pressede, og hvor børnene, de ældre og socialområdet også skal have, siger beskæftigelsesborgmesteren.
Læs mere om kritikken mod jobcentret her.
Hvor skal pengene komme fra?
Og selv om der var politisk flertal for at bevilge flere penge til indsatsen for hovedstadens mest udsatte ledige, ville det stort set ikke kunne ses på sagsbunkerne på Lærkevej, pointerer hun.
- Vi ville ikke få antallet af sager særligt meget ned, for der er så mange borgere i københavns kommune, at man skal have et kæmpe beløb, før antallet af sager ville ligne det, man ser i de små kommuner, siger Anna Mee Allerslev og nævner, at der er over 16.000 borgere tilknyttet jobcentret på Lærkevej.
Som sagsbehandler skal man indstille sig på, at det er en permanent tilstand med de mange sager?
- Vi har været glade hver gang, vi har fået penge i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen; ikke mindst varige bevillinger. Men jeg tror ikke, at vi vil se flere penge til sagsnormeringer, for hvor skulle de tages fra? Der er ikke frie midler i Københavns kommune, siger Anna Mee Allerslev.
Mennesker med store hjerter
Hun opfordrer til at holde en ordentlig tone i debatten om de ledige og om jobcentret på Lærkevej. Ifølge borgmesteren er medarbejderne stærkt påvirkede af den seneste tids debat, som kulminerede mandag med en demonstration i protest mod de krav, som en sygemeldt borger var blevet mødt med.
Læs mere om sagen om sygemeldte Vladimira her.
- Jeg forstår godt, at man kan være frustreret og ulykkelig, når man er syg. Og vi gør også alt, hvad vi kan for at minimere fejl. Men jeg vil også opfordre til at huske på, ikke mindst de stærke fagforeningsfolk, at medarbejderne på Lærkevej er mennesker med meget store hjerter, der gerne vil hjælpe. Ellers ville de ikke arbejde der, og de er personligt påvirkede af situationen i øjeblikket. Derfor er det bedst, hvis man holder kritikken til os politikere, siger Anna Mee Allerslev.